AMPUTIRANE SU JOJ OBE NOGE, A ONA PLENI HARIZMOM: Jeziva priča paraolimpijke kojoj su se roditelji RAZNELI BOMBOM! (FOTO)

Autor:

Sport

25.08.2021

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hejven Šeperd ima neverovatnu životnu priču, noge su joj amputirane, a nastupa kao plivačica na Paraolimpijskim igrama.

Republika

Foto: youtube.com/Team USA

Hejven Šeperd sa 14 meseci doživela je strašnu nesreću

Hejven je imala samo 14 meseci kada su joj se roditelji razneli bombom, a ona nekim čudom preživela...

Njeni roditelji su u Vijetnamu pokušali da ostvare porodično samoubistvo, vezali su bombu za telo i zagrlili svoju ćerku, ali nije joj bilo suđeno da umre

Istina, amputirane su joj obe noge ispod kolena zbog teških povreda, ali Hejven je dobila drugu šansu i sada se ova 18-godišnjakinja takmiči pod zastavom SAD.

- To je život koji nikad nisam živela, ne sećam ga se. Izgubila sam samo noge, a mogla sam da izgubim život- rekla je ova hrabra devojka novinarima u Tokiju.

 

 

Ona će SAD predstavljati u trkama na 100 metara leđno u kategoriji SB7 i 200 metara mešovito u kategoriji SB8. 

Hejven je dobila novu porodicu šest meseci nakon velike nesreće koju je doživela - usvojili su je Amerikanci Bob i Šeli Šeperd. S njima je odrastala u Mizuriju, ali i sa još četiri starije sestre i dva brata.

- Vrlo sam im zahvalna što su me spasili. Dali su mi sve. Uvek sam se šalila sa braćom i sestrama da sam ja čudesna devojčica i miljenica mame i tate.

 

 

Hejven sarađuje i s fondacijama koje edukuju decu o sportu s invaliditetom, a u bazenu trenira osam puta nedeljno. Trenira i "crossfit", gde se takođe takmiči. Bavi se modelingom, a hobi joj je slikanje. Čak je radila i za modne kuće kao što je "Tomi Hilfiger.

- Shvatila sam da savršeno telo ne postoji. Samo nekoliko ljudi ima takav tip tela i takav životni stil. Ako se osvrnete, svi imamo male izbočine i natekline i svi smo nesavršeni. Što se tiče mojih ciljeva u Tokiju, tu sam da budem svoja i da se zabavim- poručila je Hejven Šeperd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading