ŽUSTRA RASPRAVA VOĐE "PARTIZANOVACA" I BIVŠEG TRENERA CRNO-BELIH - KIMI: UZIMAO SAM PARE OD IGRAČA, A TI SI, DULE, DOVEO ZVEZDAŠE NA JUG

Autor:

Sport

06.10.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žurka povodom 73. rođendana JSD Partizan i promocija knjige "Crno-bela nostalgija" pretvorila se u verbalni obračun između vođe frakcije "Partizanovci" Miloša Radisavljevića Kimija i nekadašnjeg trenera košarkaša crno-belih Duška Vujoševića! Kako se nisu štedeli, Dule je podsetio Kimija da je uzimao novac od igrača Partizana, što je Radisavljević i priznao.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Radisavljević Kimi

Međutim, Kimi je optužio proslavljenog stručnjaka da je odigrao ključnu ulogu za "Janičare", koji su preuzeli južnu tribinu od "Alkatraza", na čijem je čelu bio. Vođa "Janičara", koji su prethodno bili navijači Zvezde, bio je ubijeni Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi.

- Je l' treba da pričam da su uzimane pare od igrača? - upitao je Vujošević Kimija, na šta je Radosavljević odgovorio:

- Uzimane su pare. Ceo život. Svi su grobari tamo uzimali pare. To niko ne krije, to se zna. Koje su pare uzimane? Uzimali da vade drugove iz zatvora, da plaćaju kazne.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

CIRKUS S BRANKICOM

Potom je usledila dalja rasprava. Trener je optužio vođu navijača da je prokockao pare od sezonskih karata, a Kimi njega da je podržao dolazak zvezdaša na južnu tribinu.

Kimi: Dao si legitimitet smradovima koji su došli sa koca i konopca na tribinu. Ti si im dao legitimitet i ti isti su učestvovali u tvojoj smeni. Sve preko naših leđa, mi smo ocrnjeni u javnosti.

Dule: Ti si bio u zatvoru, bre, Kimi, otkud znaš? Čak sam ti i ja rekao da ne treba praviti cirkus sa Brankicom. Je l' se sećaš toga? Ja sam te opomenuo.

Kimi: Pogrešili smo za Brankicu, mislili smo da tako treba. Ali, čekaj sad, Dule... Može da dođe neko sa ulice, ponaša se korektno prema košarkaškom klubu i ti se družiš s njim. Sve ste se zajedno dogovarali. Bolje da ne pričamo o drugim stvarima. Da nije bilo tebe, oni se ne bi probili.

Dule: Nisam ih ja uspostavio. Džoni (bivši vođa grupe "Alkatraz", prim. aut.) doveo ih je. Samo sam pokušao ljudima da objasnim da treba da se ujedinite.

Kimi: Smatrali smo da je Dragan Đurić bio prevarant. Uzeo je titule, loš je bio rival (Crvena zvezda prim. aut.). Uzimao je pare, varao. Mi smo smatrali da takav čovek ne treba klubu. Sve je bilo na dah, ništa planski. Kad smo rekli da smo protiv njega, ti si bio s njim. Tada je dat legitimitet tim drugim navijačima.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Radisavljević Kimi

NEMOJ DA NAS HAPSE

Dule: Ja svoje pare nisam naplatio, a kamoli tuđe da sam uzeo. Veliki je problem podela navijača ovolika. Mislim da u tome ima dosta rada ovih koji su sad na vlasti. Nemoj da nas hapse i tebe i mene posle ovoga.

Kimi: "Grobari" su se ugasili dok se nismo vratili. Ovo je ozdravljenje. Nećemo da pravimo kompromis sa tima sa kojima si ti pravio.

Dule: Kome je šta trebalo, kome zatvor da se oprosti? I mene su prodali. Bio sam dosledan na svoju štetu.

Kimi: Ne slažem se.

Dule: Opasne su podele. Velika je to opasnost za klub.

Kimi: Ne treba da se brukamo. Navijaču Zvezde vi dajete opravdanje, da radi u klubu, da je potreban klubu.

Dule: Oni su jedno vreme bili funkcionalni.

Kimi: Kako? Sarađuju sa policijom, pevaju ono što treba? Valjda je funkcionalan onaj ko plati kartu, pa ide da gleda Partizan ceo život. Pa ćale mu ide da gleda, pa deda mu ide da gleda.

Dule: I ne potroši pare od sezonskih karata u kockarnici.

Kimi: Pa ti ne znaš da li je to tako.

Dule: Pa ne znam.

RepublikaFoto: twitter.com/Bojan Brezovac
Duško Vujošević

POKLONJENE KARTE

Kimi: To su ti oni rekli. A ti pričaš kao da je to tako bilo. Ti si im poklonio propusnice.

Dule: Pa nisam, bre, nemoj da lažeš. Ja nikom nisam poklonio. O kartama se nisam pitao. Policija uvede 300-400 zvezdaša na utakmicu. Možda su ušli s kartama Partizana.

Kimi: Ima dovoljno pravih, iskrenih navijača. Nije trebalo da sediš sa njima. Vi ste im davali sezonske karte, koje su oni naplaćivali navijačima Partizana. Sad je gotovo, rak je uhvatio ceo organizam. Malo se raspitaj kakve probleme imamo u životu sa policijom, sa državom. Samo zato što gledamo Partizan.

Dule: Misliš da sam ja bez problema? Samo zato što sam uvek branio Partizan.

Kimi: Jeste, mi smo tebi zahvalni do kraja života.

Dule: Možda sam ja i grešio u određenim stvarima. Nedovoljno promišljeno i lukavo nastupao, nekad i na štetu Partizana. To nije bila moja namera.

Dule opet pominjao Vučića

Za Partizanove probleme bivši trener košarkaša tog kluba Duško Vujošević ponovo je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

- Tadašnji prvi potpredsednik, najmoćniji čovek, došao je u posetu Partizanu. On je otišao kod navijača, kod Džonija i Vlade. Meni je postalo jasno da navijačima Partizana ruši Partizan. Da Partizan postane efemerna stvar, sparing partner, drugi, treći. To se doziralo finansijama - rekao je Vujošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading