Da li su oni najveći gubitnici posle korone? Bili su hit ABA lige, a sada ostali bez licence!

Autor:

Sport

05.06.2020

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Primorska ostao je bez takmičarske licence koju im nije dodelio Košarkaški savez Slovenije.

RepublikaFoto: Starsport
Partizan - Primorska

Na jučerašnjoj Sednici tamošnjeg Saveza odlučeno je da od 46 pristiglih zahteva za licenciranje, ne budu odobrena dva – Primorskoj i Radenska Kreativu iz Murske Sobote (još prikupljaju dokumentaciju).

Razlog za odbijanje takmičarske licence Primorskoj jeste to što nisu ispunili sve finansijske kriterijume. Ekipa iz Kopra ima priliku da uloži žalbu u određenom roku u suprotnom se sele u četvrti rang slovenačkog takmičenja.

To će, takođe, značiti da će izgubiti i licencu za ABA ligu, uprkos uverenjima sportskog direktora kluba Gorana Jagodnika da će Primorska naredne sezone sigurno nastupati u regionalnom takmičenju.

Njihovo mesto bi trebalo da zauzme MZT iz Skoplja, pa to znači da ABA liga mora da dodeli četiri pozivnice za ABA 2 ligu. Tu je profitirala srpska košarka, s obzirom na to da se među četiri ekipe nalaze Novi Pazar i Mladost iz Zemuna, te će se tamo pridružiti Zlatiboru i Slobodi iz Užica.

Druge dve ekipe koje su dobile specijalan poziv za učešće u ABA 2 ligi jesu crnogorski Podgorica i Studentski centar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading