Teodosić doneo odluku: Zaobilazi Beograd i Moskvu, ali i Evroligu i potpisuje "mega ugovor" sa ovim klubom!

Autor:

Sport

13.07.2019

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saznanjima portala Eurohoops i njihovog novinara Nikosa Varlasa koji, inače, nikada ne greši, Miloš Teodosić potpisuje mega ugovor s Virtusom na tri godine, gde će nastaviti svoju košarkašku karijeru! Transfer bi trebalo da bude ozvaničen uskoro. To se, istina, kosi sa saznanjima italijanske Republike, koja je na sva zvona objavila da se Teodosić vraća u CSKA, ali teško je da Eurohoops greši s obzirom da je agent srpskog kapitena Grk Nik Lotsos.

RepublikaFoto: starsport
Miloš Teodosić

Teodosić će na kraju karijeru nastaviti tamo gde su ga mnogi i videli po završetku prošle sezone. Virtus na čelu s Aleksandrom Đorđevićem bio je među prvima koji je srpskom plejmejkeru ponudio konkretne uslove saradnje, a oni su prvobitno glasili: dvogodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra. Ako je na tu, prvobitnu ponudu nadovezana još jedna godina ugovora, moguće je da će Teov ugovor u Virtusu iznositi blizu 4.000.000 evra za sve tri sezone, a možda u igri bude i više novca. Kako je objavljeno, Teodosićev ugovor s Virtusom neće imati opciju izlaska za sve tri godine. 

Teodosić je od februara slobodan igrač pošto se rastao sa Los Anđeles Klipersima. Na poslednjem okupljanju reprezentacije tokom kvalifikacija za Mundobasket doneo je odluku da ne igra klupsku košarku do naredne sezone kako bi se odmorio, zalečio povrede i posvetio porodici pošto je nedavno postao otac. Od zimus do danas Teodosić se nalazio na radaru više evropskih velikana. Makabi iz Tel Aviva mu je nudio dvogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra, ali sa samo jednom garantovanom sezonom. Olimpijakos ga je želeo za 2.500.000 evra na dve godine, a dobio je i poziv iz milanske Olimpije, koja je u međuvremenu potpisala Serhija Rodrigeza. 

Takođe je bio i na listi madridskog Reala i moskovskog CSKA, dok je u zvezdaškim krugovima danima unazad vođena kampanja navijača da Teodosić potpiše za Crvenu zvezdu. Ipak, na kraju će izgleda karijeru nastaviti u Bolonji. 

U Bolonji će mu društvo praviti i mladi krilni košarkaš Stefan Nikolić, koji je nedavno pristigao iz Udina, dok se tek očekuje potpisivanje novog ugovora s Dejanom Kravićem. Uz stratega Đorđevića tu su i kondicioni trener Mladen Mihajlović, kao i Goran Bjedov, njegovi saradnici iz reprezentacije Srbije.

Ovim potezom je i Virtus jasno stavio do znanja da mu je namera da u budućnosti bude član evroligaškog društva od sezone 2020/21. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading