AFERA "ČIST RUKE": Veljković MULJAO sa transferima 10 SRBA!

Autor:

Sport

02.12.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operacija "Čiste ruke" u Belgiji počela je u leto 2018, kada je uhapšen veliki broj fudbalskih menadžera, trenera, čelnika i sudija, pod optužbom za finansijske malverzacije, uglavnom vezane za transfere,

AFERA "ČIST RUKE": Veljković MULJAO sa transferima 10 SRBA!

Foto: Starsport

Među ljudima kojima su stavljene lisice bio je i srpski menadžer Dejan Veljković. Antverpenska gazeta iznela je najnovije informacije i objavila da je čak 10 transfera Veljkovića pod lupom, a da je Dejan trenerima klubova davao novac, satove i poklone.

RAZLIČITE SUME

Sigurno najpoznatiji transfer igrača koji je na radaru jeste prelazak Milana Laneta Jovanovića iz Liverpula u Anderleht, a Veljković je menadžeru Hermanu van Holsbeku uplatio 50.000 evra. Na listi su i prelasci Dalibora Veselinovića i Ivana Obradovića u Mehelen i tada su uplaćeni iznosi od 15.000 odnosno 26.000 evra. Sporni su i poslovi oko napuštanja Mehelena, a Veljković je čelniku tima Tjeriju Stemansu dao 50.000 evra, a za transfer Vladimira Volkova iz Partizana još 20.000 evra.

U priči je i transfer Filipa Mladenovića, koji je 2017. došao u Standard iz Kelna, a neko u klubu iz Liježa dobio je 75.000 evra. Nije kraj, opet je tema Mehelen i suma od 31.000 evra, koliko je zaradio pomenuti Stemans za dolazak Miloša Kosanovića iz Krakovije. Tu je i Uroš Vitas i 12.500 evra zbog odlaska u Irtiš, a Gazeta prenosi da je trebalo da se doda i još 90.000 evra. Potpis Stefana Dražića za Mehelen iz Voždovca ispod stola koštao je 12.500, a za dolazak Miloša Marića u Beveren iz Lokerena 30.000 evra.

SVEDOK-SARADNIK

Antverpenska gazeta prenosi da je Veljković imao celu piramidu sistema i da je ugovorena isplata od 31 milion evra, ali da je isplaćeno samo 19 zbog hapšenja. Ipak, srpski menadžer tvrdi da će tužiti fudbalski savez Belgije jer je nevin, a drugi belgijski mediji da je postao svedok-saradnik i tako izbegao robiju.

- Uhapšen sam i odveden u pritvor zbog stvari s kojima nisam imao veze. Napadali su me, a ja sam bio nemoćan. Nisam smeo da komuniciram s medijima niti da se branim. Moja supruga je bila čak u pritvoru mesec dana. Na proleće 2019. dali su mi deset godina suspenzije, a slučaj nije bio zatvoren niti su imali dokumenta od sudstva. Samo su mi izrekli kaznu i nisu mi dali da se branim - rekao je Veljković za Sportski žurnal.

Republika

Foto: Starsport

Sumnjivi Marušić, Tričkoviski, Santini...

Pored srpskih fudbalera, sumnjivi su i transferi drugih Balkanaca poput Adama Marušića, Ivana Santinija i Ivana Tričkovskog. Makedonski napadač je 2012. prešao iz APOEL u Klub Briž i trener belgijskog kluba dobio je između 5.000 i 10.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading