TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA NOVE VLASNICE NJUKASLA! Neizlečiva bolest i neuspešna prosidba

Autor:

Sport

18.10.2021

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amanda Stejveli iza sebe ima neverovatnu životnu priču punu uspona i padova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Slavlje navijača Njukasla



Ogromnu pažnju proteklih dana privukla je vest da je konzorcijum saudijskog princa Mohameda bin Salmana uspeo da preuzme rukovođenje engleskim Njukasl junajtedom.

U poslu vrednom preko 300 miliona evra, učestvovala je i Amanda Stejvli koja je pregovarala sa predhodnim vlasnicima.



 

Reč je o engleskoj biznismenki koja je uspela da "izboksuje" da sama dobije 10% udela u klubu sa svojom kompanijom "PCP Kapital Partners". Ono što mnogi ne znaju jeste da se ova dama bori sa bolešću koja "udara" na mozak, a koja na kraju može da dovede do demencije. U pitanju je "Hantingtonov sindrom" koji joj je prvi put ustanovljen 2013. godine, za koji nema dostupnog leka.

Imala je priliku da postane i član kraljevske porodice, pošto je svojevremeno njenu ruku zatražio Princ Endrju, ali je ona odlučila da ga odbije jer nije želela da bude kraljevski član.


Tokom 2001. godine, Amanda je u Kembridžu imala priliku da se upozna sa Endrjuom, među njima je sevnula varnica, razmenili su brojeve i tako je počela njihova romansa.

- Endrju je bio predivan čovek i ja i dalje dosta brinem o njemu. Ali da sam se udala, moja samostalnost bi nestala - rekla je ona svojevremeno za Dejli Mejl.

Desetak godina kasnije, tokom 2013 kola su krenula nizbrdo kada je saznala da boluje od Hantingtonovog sindroma. Bolest uzrokuje brojne promene raspoloženja, gubitak memorije i nevoljne pokrete tela, a doktori su joj rekli da bolest kod nje "spava" i da je može aktivirati stres i povećan napor na poslu. Gen je nasledila od svoje majke Lin.

 

Kada je konačno pronašla čoveka svog života, Mehrada Godusija, on joj je rekao da ga uopšte ne zanima to što se krije iza njenih očiju, već da bi bio sa njom bez obzira na sve.

- Imam beskrajno pažljivog muža, koji me mnogo voli. Nisam želela da se udam kada sam saznala za bolest, ali je on rekao da ga nije briga za to i da će pronaći najbolju zdravstvenu zaštitu koja postoji - dodala je ona.

 

 

 


 - Školovala sam se privatno na školi "Kraljice Margaret" u Jorku i smatrala sam da je teško raditi sa muškarcima. Bila sam kod psihologa, odvojena od ostalih i počela sam da mršavim, jer nisam mogla da se izborim sa problemima.

 

 

 

 

Kada je napunila 23 godine i uspela da ubedi banku da joj pozajmi 180.000 funti kako bi pokrenula sopstveni restoran. Radila je i kao kuvar i kao konobar, često i do ranih jutarnjih sati. Ali to je nije sprečilo da nastavi da uči i ispuni svoju želju da postane finansijski savetnik i tako zaradi dodatni novac.

Došla je u kontakt sa Maktumovima, koji su jedna od najznačajnijih porodica u Dubaiju, a isto tako je sarađivala sa arapskim prinčevima koji su počeli da joj dolaze kao klijenti. Već do kraja studija, mogla je da se pohvali "debelom" knjigom kontakata, deonicama u iznosu od 120.000.000 funti i kući u Dubaiju, kao i luksuznim apartmanom na "Park Lejnu".

Sve u svemu, ostaje da vidimo kako će u budućnosti klub sa severa Engleske voditi ova krajnje neobična dama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading