MITAR TRESE MREŽE KAO I JA: Legendardni Pančev oduševljen Piksijevim poređenjem!

Autor:

Sport

05.09.2021

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo sličan osećaj za gol, dobar skok, fizički je snažan poput mene, pa protivnici pored njega ne mogu da budu mirni, rekao je Darko za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Starsport/BSS

Darko Pančev obožava igru Aleksandra Mitrovića

- Imali ste jednog Darka Pančeva koji je u vreme mog igranja za Zvezdu bio pravi golgeter, prava devetka i u njemu vidim kopiju Aleksandra Mitrovića - rekao je selektor Dragan Stojković posle pobede Srbije nad Luksemburgom 4:1 u četvrtom kolu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Na ovoj utakmici popularni Mitar učestvovao je sa dva gola u prvom poluvremenu i tako postao prvi strelac UEFA kvalifikacija sa sedam pogodaka (opširnije u okviru).

Darko: Odlično je što saigrači koriste Mitrovićevu igru na najbolji način na terenu

POTPUNA DOMINACIJA

Napravio je Piksi poređenje igre napadača Fulama sa legendarnim Makedoncem, a da selektor nije omanuo, u razgovoru za Srpski telegraf potvrdio je i sam Pančev.

Pančev: Ako Aleksandar ovako nastavi, odvešće Srbiju na Mundijal, gde joj je i mesto

- Svako je na svoj način dobar, sa nekim svojim stilom. Pre svega, mislim da je Piksi najviše mislio na efikasnost, posebno kada je reprezentacija u pitanju, Aleksandar tu dominira. Ako ovako nastavi može da pomogne Srbiji da se plasira na veliko takmičenje, gde joj je i mesto. Verovatno imamo sličnosti, taj tip golgetera sa osećam za gol, dobrim skokom, fizički snažan, uvek pravi problem protivničkim odbranama. Jednostavno ne mogu da budu mirni, moraju uvek da misle na vas, odnosno sad na njega jer ih teroriše - rekao je nekadašnji prvak Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom.

Darko: Čuli smo se, nisam mu dao savet

Otkrio nam je Darko da se sa Mitrovićem čuo pre godinu dana, ali da mu nije dao savet.

- Dobar je momak, dobro igra i samo neka nastavi tako. Drago mi je što je srušio onaj rekord kao najbolji strelac u istoriji reprezentacije. On je već iskusan, ne trebaju mu saveti. Neka funkcioniše kao do sada, živi sportski, da uvek bude fizički spreman i golovi će uvek doći kao nagrada - zaključio je Darko Pančev.

DVOJICU NA LEĐIMA

Naš sagovornik smatra da se špic Fulama brzo navikao na igru koju forsira Piksi i da ostatak ekipe njegovo kretanje na terenu koristi na najbolji način.

Mitrogol stena putuje u Dablin

Srbija narednu utakmicu u kvalifikacijama za Mundijal igra već sutra (20.45) protiv Republike Irske u Dablinu, a na Ostrvu će biti i Mitrović. Naš golgeter zamenjen je u 84. minutu protiv Luksemburga zbog povrede jagodične kosti, ali je u nedelju tokom dana stigla informacija da nije u pitanju teža povreda i da će biti na raspolaganju selektoru Piksiju.

- Piksi forsira igru koja donosi rezultate, posebno kada igrate sa centaršutevima sa bokova, a tada je dobro da imate centarfora kao što je Mitrović. On je neko je korpulentan, može da zadrži dvojicu igrača na leđima. Kao takvog, ekipa treba da ga iskoristi, a Mitrovića ekipa koristi na najbolji način, jer Srbija igra ofanzivno, ali ne srlja bez potrebe - istakla je čuvena "kobra sa Vardara".

Ovako Srbija može do Katara

Srbija sigurno ide na Mundijal ako bude prva u A grupi. Propozicije kvalifikacija su takve da ukoliko budemo imali isti broj bodova sa Portugalom, prvo odlučuje gol-razlika u svim mečevima u grupi, pa ko je dao više golova. Ako se i tada ne reši pitanje prvog mesta, odlučuje međusobni skor, pa fer-plej poeni, a ako je i tu sve identično odlučivao bi žreb.

Ukoliko "orlovi" budu drugoplasirani, idu u baraž gde će igrati deset drugoplasiranih ekipa iz kvalifikacija i dve koje će se tu naći kroz Ligu nacija. Tih 12 reprezentacija biće podeljene u tri različita turnira. Igraće se po jedna utakmica polufinala i finala, a pobednici ta tri turnira će se naći u Kataru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading