STOJKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Rezultat protiv Katara mi ništa ne znači, to je samo trening!

Autor:

Sport

31.08.2021

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentaciju Srbije u fudbalu sutra očekuje bitna provera pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo sveta. Protivnik je upravo domaćin Mundijala, selekcija Katara.

Republika

Foto: Starsport

Stojkovič na meč sa Katarom gleda kao jači trening

Selektor Dragan Stojković Piksi, bez dlake na jeziku je poručio pred polazak za Mađarsku da je meč sa Katarom samo trening.

- Rezultat protiv Katara apsolutno ništa ne znači. Mislim da neće uticati ni na posetu za meč sa Luksemburgom. I ako pobedimo, i ako izgubimo, sve će biti isto, mi ćemo želeti da dobijemo meč u kvalifikacijama. Zato nemojte previše da obraćate pažnju na rezultat sutrašnje utakmice, nego uživajte u tih 90 minuta. Biće to baš dobar trening i priprema za ono što nas čeka - poručio je Stojković. 

Što se tiče pristupa, tu se ništa neće promeniti. 

- Volimo da igramo napadački fudbal, ne vidim zašto ne bismo nastavili u takvom stilu. Tako će biti i protiv Katara. Igraće naš kombinovani tim, a razlog je što imamo posle dve utakmice sa Luksemburgom i Republikom Irskom, koje su od velikog značaja za nas.

Stojković je takođe istakao i da ga ne zanima u kakvoj su formi naši fudbaleri u klubovima, već ga interesuje samo ono što pokazuju kada obuku dres državnog tima.

- Koliko vidim, momci dobro igraju u klubovima, pogotovo oni koje javnost malo više gleda, kao što su Mitrović, Vlahović... Što se njihove forme tiče, mene to ne zanima previše, nego kako igraju u dresu reprezentacije Srbije. Njihova forma mora da bude na piku kada igraju za državni tim. Ako su na spisku, onda je njihova forma dobra za moj sud, zato sam ih i pozvao da budu deo tima.

Foto: Starsport

Jedan od treninga reprezentacije Srbije

Na spisku selektoru su takođe i dvojica debitanata u reprezentaciji, Mile Svilar i Veljko Birmančević.

- Jedan od njih dvojice će biti starter protiv Katara - otkrio je Stojković. 

Utakmica sa Luksemburgom koja sledi doneće povratak navijača na tribine kada igra reprezentacija Srbije i Stojković ne krije da jedva čeka da i on „debituje“ pred domaćom publikom.

- Mi smo svi ovde da pružimo zadovoljstvo navijačima. Fudbal se igra zbog tih ljudi, za to živimo i jedva čekamo utakmicu sa Luksemburgom, da tribine budu popunjene, koliko mere dozvole. Važna je dobitna kombinacija: mi smo se uželeli njih, oni su se uželeli nas, 4. septembra se vidimo, pa da uživamo u utakmici - poručio je selektor Dragan Stojković Piksi.

Podsetimo se, Stojković na predstojećim mečevima neće moći da računa na Marka Grujića, Uroša, Spajića i Marka Petkovića koji su juče, zbog povreda, napustili kamp nacionalnog tima. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading