SELEKTORA STOJKOVIĆA DOČEKAO MLADEN KRSTAJIĆ: Cela Srbija treba da bude ponosna na AKADEMIJU TSC-A!

Autor:

Sport

23.08.2021

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi danas je obišao fudbalsku akademiju TSC-a.

Republika

Foto: Petar Divac/ST

Selektora Srbije dočekao Mladen Krstajić

Stojković je u kompleks Superligaša stigao sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije kao i direktorom seniorske reprezentacije Stevanom Dikom Stojanovićem. 

Njih je sačekao odbor za doček sačinjen od predsednika kluba TSC Janošem Žemberijem i trenerom seniorskog tima Mladenom Krstajićem, koji je takođe sedeo na klupi nacionalnog tima.  

Foto: Promo

Tokom obliska ove vrhunski opremljene akademije Stojković je istakao da je i sam iznenađen uslovima koje je zatekao a takođe se obratio i mladim polaznicima. 

Foto: Promo

 

- Ja sam došao da vas vidim, vrlo drago mi je što sam deo TSC. Ja nisam očekivao ds je ovaj kompleks ovako impresivan. Želim vam da jednog dana budete reprezentetovci - obratio se čuveni Piski mladim snagama srpskog fudbala a zatim je i dodao:

- Ova akademija je više nego primer evropske, ovo je u rangu evropske, da ne kažem svetske. Čitava Srbija treba da bude ponosna. Važno je da deca imaju dobru edukaciju, nije samo reč o fudbalu, da se deca edukuju kroz školstvo ć. Stvoriti uslove je prvi korak ć, a TSC je to uradio, napravio prvi korak. Fudbal i škola moraju i mogu zajedno. Škola je nešto što ne sme da se zapostavi. Ljudi u akademiji vode računa o svemu. Voleo bih da sam malo mlađi pa i ja da treniram u ovakvim uslovima - istakao je selektor Stojković. 

Foto: Promo

 

Čuveni Piski je zatim proveo određeno vreme u obilasku unutrašnjeg kompleksa akademije, kada je i iskoristio priliku da popriča sa nekdašnjim selektorom Orlova Mladenom Krstajićem. 

- Krstajić je bio onako igrač, ništa posebno (smeh). Radujeme što mogu da vidim bivše igrače i ujedno prijatelje da rade kao treneri. Veoma je važno imati nekog, ko ima ime i prezime i zavidnu karijeru. Bitno je da dobro rade, vidim da je atmosfera ovde odlična - zaključio je Dragan Stojković.  

Direktor kluba iz Bačke Topole Janoš Žemberi istakao je da se u izgradnju akademije uložilo 8 miliona evra. 

- Nama je cilj da napravimo reprezentativce za A tim iz omladinske škole. Ovo je to što smo želeli, ali tek smo na početku - istakao je  predsednik kluba TSC. 

Foto: Petar Divac/ST

 

Podsetimo se, Srbija kvalifikacije za Mundijal u Kataru nastavlja u septembru kada je očekuju dva duela. Prvi, 4. septembra sa Luksemburgom u Beogradu, a drugi tri dana kasnije u Irskoj.

Pre toga će 1. septembra Srbija igrati u Kataru protiv selekcije domaćina Svetskog prvenstva u meču koji nema takmičarski značaj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading