PIKSI PRONAŠAO NOVOG GOLMANA SRBIJE: Momka iz Švedske zbog KIKSEVA nazivaju novim Karijusom (VIDEO)

Autor:

Sport

19.08.2021

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije već duže vreme pokušava da pronađe pojačanja za nacionalni tim. Nakon što je FIFA saopštila da Lijanko Vojnović neće moći da zaigra za Srbiju, selektor Dragan Stojković Piski i njegovi saradnici novu metu naciljali su u Švedskoj, a to je mladi golman Marko Johanson (22).

Republika

Foto: Starsport

Stojković pronašao rešenje u Švedskoj

Novi golman HSV-a u koji je stigao iz Malmea želeo bi da obuče dres srpske reprezentacije, iako je u mlađim kategorijama bio standardan u timu Švedske.

Johanson će uskoro napuniti 23 godine a nakon meča koji je Malme igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Ludogoreca, otkrio je da će obući dres Orlova. 

- Braniću za Srbiju. Znam da me Fudbalski savez prati, u kontaktu smo - rekao je Marko za švedske medije.

Marko je sada u Nemčakoj počinje gde počinje novi deo njegove karijere.

- Ovde sam da sve golmane poguram napred, da im stvorim pritisak. Videćemo kako će se situacija razvijati. U novoj sam zemlji, imam mnogo da učim, ali sam i dalje mlad. Znam zašto sam došao. Kada pogledate najbolje golmane na svetu - Nojera, Ter Štegena, Trapa, svi su oni Nemci. Ovde su dobri treninzi, želim da postanem bolji - otkrio je momak koji koji ima srpsko poreklo.

- Nisam bio besan što moram da napustim Malme nakon oporavka prvog golmana. Bio sam samo malo razočaran - dodao je Johanson.

Potencijalni golman Srbije se seli iz rodne Švedske u Nemačku i to za svega 600.000 evra.

Do sada je branio za Malme, Treleborg, GAIS i Mjalbi. Ipak, ono po čemu je Johansen trenutno najpoznatiji su kiksevi koju su mu obeležili karijeru toliko da ga pojedini upoređuju sa, najnaesrećnijim golmanom ikada, Ljorisom Karijusom. 

Pogledajte:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading