Nezabeležene scene u finalu Kupa Danske: Navijači Alborga izbačeni zbog nepoštovanja distance

Autor:

Sport

03.07.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Senderjiskea osvojili su Kup Danske pobedom u finalu nad Alborgom sa 2:0 (1:0).

Titula Danaca

Međutim, utakmica na stadionu Blu voter arena u Esbjergu neće biti upamćena po prvom peharu u 16 godina dugoj istoriji kluba sa juga zemlje, već po izbacivanju navijača sa tribina.

Naime, čelnici FS Danske dugo su razmišljali da li da dozvole prisustvo publike na pomenutom meču i na kraju su pronašli rešenje da oba tima dobiju po 725 ulaznica za finale nacionalnog Kupa na stadionu čiji je kapacitet 17.128 mesta.

Obaveza je bila da se poštuju mere socijalnog distanciranja kako bi se izbegla mogućnost zaraze od koronavirusa i sve je funkcionisalo valjano do 28. minuta meča.

Sudija prekinuo meč na 14 minuta, a do kraja navijali samo Senderjiskeovi simpatizeri

Tada je glavni sudija Daugbjerg Burhart primetio da su navijači Alborga suviše blizu jedni drugih na tribini iza gola, pa je naredio redarskoj službi da sve njih izbaci sa stadiona, što se i dogodilo.

Prekid meča trajao je 14 minuta i do kraja duela podršku sa tribina stadiona u Esbjergu imali su samo navijači Senderjiskea, čiji je tim to dobro iskoristio i slavio golovima dvostrukog strelca Andersa Jakobsena (30) u 38. i 56. minutu. Na taj način nominalni gosti izborili su plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading