Vojvođanska Venecija sa sedam jezera!

Autor:

Sport

26.08.2019

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bela Crkva, opština od 20.000 stanovnika u Južnobanatskom okrugu, iz godine u godinu privlači sve veću pažnju domaćim i inostranim turistima. Sa svojih kristalno čistih sedam jezera i dve reke predstavlja pravi raj, posebno u letnjoj sezoni, kada u ovaj grad dođe i nekoliko hiljada turista iz obližnje Rumunije.

RepublikaFoto: Promo foto
Bela Crkva

Izvanredan prirodan ambijent, zbog čega je i dobila nadimak vojvođanska Venecija, godinama unazad privlači pažnju ljubiteljima sportova na vodi. Pa otuda i ne čudi što se u samom vrhu po ostvarenim sportskim rezultatima nalaze članovi Kluba za podvodne aktivnosti Bela Crkva.

Sjajni rezultati koje postižu članovi ovog kluba odavno su prevazišli okvire naše zemlje, pa tako pojedinci uspevaju da se probiju i na svetsku scenu. KPA Bela Crkva je poslednjih godina donela veliki broj medalja sa međunarodnih takmičenja u obe konkurencije, što dovoljno govori koliko se ovom, ne toliko popularnom, sportu pridaje pažnja i koliko sportisti u Beloj Crkvi uživaju u dobrim uslovima za napredak.

RepublikaFoto: Promo foto

Nikako ne treba zaboraviti i najvažniju sporednu stvar na svetu jer je Fudbalski klub BAK prošle godine proslavio vek postojanja, što nije mala stvar i nema mnogo klubova u našoj zemlji sa tako dugom tradicijom.

Ovu opštinu proteklog proleća posetio je i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, s ciljem da se realizuje projekat izgradnje sportske sale kako bi mladi sportisti iz ove opštine još više napredovali i ostvarivali dobre rezultate u budućnosti.

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Bela Crkva

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading