DERBI DONJEG DELA TABELE ZA DESETKU: Sastav Jedinstva je do trijumfa stigao "sa kreča" u samom finišu susreta!

Autor:

Sport

24.04.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako bitni bodovi za domaćina u borbi za opstanak.

DERBI DONJEG DELA TABELE ZA DESETKU: Sastav Jedinstva je do trijumfa stigao "sa kreča" u samom finišu susreta!

Foto: FK Jedinstvo Gornja Gorevnica

U okviru 22. kola Moravičke okružne lige ekipa Jedinstva iz Gornje Gorevnice ugostila je satav Devića. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe 13. pozicije i 16 osvojenih bodova, dok su gosti bili na desetom mestu sa osam bodova više.

Republika

Derbi donjeg dela tabele okupio je oko 100-tinak gledalaca, domaćima "gori pod nogama", dok su gosti u nešto boljoj situaciji, ali i oni nisu prebrinuli sve brige po pitanju opstanka. 

Od prvog minuta igralo se jako teško, tvrdo sa malim brojem šansi. Gosti iz Devića od samog starta igrali su ozbiljno, odgovorno i disciplinovano i uspeli su da stignu do vođstva u 15. minutu. Stefan Vuković je savladao golmana Jedinstva, 1:0.

Teško su domaći tokom prvih 45 minuta dolazili do šansi za pogodak, dok su gosti nakon vođstva održavali prednost na svojoj strani, i dobro su odbijali sve nalete rivala. Tokom prvih 45 minuta pokazana su tri žuta kartona u odnosu "1:2".

Na samom startu nastavka domaći stižu do izjednačenja, Miro Gavrilović je poravnao rezultat u 46. minutu. Ubrzo nakon toga peh za goste, prvi golman napušta teren zbog povrede, ulazi rezervni, Kovačević.

Dosta bolja igra Jedinstva u nastavku meča rezultirala je sa par odličnih šansi, a upravo nakon jedne je došlo do dosuđenog penala za domaće. Siguran "sa kreča" bio je Dejan Živanić u 78. minutu, 2:1, preokret.

Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo, jako bitna tri boda ostala su domaćinu, dok su gosti nastavili sa serijom slabih rezultata.

Jedinstvo (Gornja Gorevnica) - Devići 2:1 (0:1)

Jedinstvo: Radoičić, Marković, Ćirić, Vojinović, Slavković, Gavrilović, Todorić, M. Petronijević, N. Petronijević (od 80' Ćirić), Šainović, Živanić

Devići: S. Raičević (od 56' Kovačević), Borisavljević, Kovačević (od 79' Vuković), Borisavljević (od 79' L. Raičević), Radovanović, Ivanović, Marković, Vuković, Rozgić, Kovačević, Gizdavić

Za sada su poznata dva kandidata koji idu u niži rang, dok se za ostala tri kluba i dalje ne zna ništa, tj vodiće se velika bitka do kraja sezone za opstanak u ligi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading