MEČ KOJI ĆE SE PREPRIČAVATI: Vodili su Orlovi, ali su posle toga dva puta jurili rezultat - na kraju, osam golova u Jasenovu!

Autor:

Sport

24.04.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultatski rolerkoster.

MEČ KOJI ĆE SE PREPRIČAVATI: Vodili su Orlovi, ali su posle toga dva puta jurili rezultat - na kraju, osam golova u Jasenovu!

Foto: FK Orlovi Jasenovo

U okviru 23. kola Zone Zapad ekipa Orlova iz Jasenova ugostila je sastav Kušiljeva, domaći tim je u ovaj meč ušao sa devetog mesta (27 osvojenih bodova), dok su gosti bili na 13. poziciji sa pet bodova manje.

Republika

Oko 400 navijača skupilo se da isprati derbi ljutih rivala i bliskih komšija, "prštalo" je na sve strane i ako je bilo kišovito i loše vreme. Krenuli su domaći ofanzivno, u prvih par minuta su držali posed na svojoj strani, zapretili su u par navrata i uspeli su da stignu do ranog vođstva.

Igrao se šesti minut kada je Aleksandar Cvetković pogodio za prednost Orlova od 1:0. Nakon toga pad u igri domaćih, to koriste gosti, stvaraju šanse pred golom Dragutinovića, ali je on zajedno sa odbranom uspeo sve da otkloni, i da na odmor ode njegov klub sa minimalnom prednošću.

Na startu nastavka gosti kreću u totalnu ofanzivu, i već u uvodnim minutima pogađaju stativu. Bila je to opomena za Orlove, ali je rival na isteku 56. minuta stigao do pogotka, Stanko Gojković nakon odbitka, 1:1.

Buđenje gostiju nakon izjednačenja, odmah po polasku sa centra nakon par dodavanja Milo Mićunović izlazi 1 na 1 sa golmanom, šalje loptu u mrežu rivala, Orlovi opet vode, 2:1.

Republika

Foto: FK Orlovi Jasenovo

Krajnji ishod

Nisu se predali gosti i u kratkom vremenskom intervalu su stigli do dva pogotka, potpunog preokreta i prvog njihovog vođstva na meču. Oba puta strelac j bio Gojković, koji je tako overi svoj het-trik, Kušiljevo vodi 3:2 u 66. minutu. Nisu mogli Orlovi da se "sastave" nekih desetak minuta, bio je ovo veliki šok za njih, ali i za sve navijače.

Na isteku 76. minuta odličan dribling Pavlovića, nakon čega isti biva oboren u kaznenom prostoru rivala, penal za Orlove. Mićunović siguran "sa kreča", 3:3. Do poslednjeg sudijskog zvižduka igralo se otvoreno, gotovo bez odbrane, bolji i konkretniji bili su domaći, što je dovelo do novog njihovog gola.

Na isteku 80. minuta rezervista Matija Pavlović sa ivice kaznenog prostora postiže gol za 4:3, radost domaćih igrača i navijača, tim iz Jasenova opet vodi. Nakon toga je krenuo gost na sve ili ništa, u par navrata je ozbiljno pretio nakon prekida, ali je Dragutinović bio siguran na golu.

U nadoknadi vremena Cvetkovć svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 5:3 u korist Orlova. 

Orlovi (Jasenovo) - Kušiljevo 5:3 (1:0)

Orlovi: Dragutinović, Vojinović, Gojković (od 71' Egerić), Cvetković, Popović, Mićunović, Maletić, L. Pavlović (od 19' Živić), Mihajlović (od 57' Đurić), Lazić (od 46' M. Pavlović), Vukajlović

Kušiljevo: Jug, Radenković, Dobrota (od 60' Marković), A. Stojanović, Gojković, M. Stojanović, Milić, Živaljević, Kostić, Perović, Marković

Ovim trijumfom Orlovi su napravili jako bitan korak ka što boljem plasmanu i sigurnom opstanku, dok su gosti sada u jako teškoj situaciji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading