TITULA IZMIČE IZ RUKU: Praznik fudbala "kraj Skrobare" - domaćin šokirao favorita u nadoknadi vremena!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.04.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon punih pet meseci i poraza u Rumi, "dizelka" je doživela neuspeh u, po njih najgorem mogućem trenutku.

TITULA IZMIČE IZ RUKU: Praznik fudbala "kraj Skrobare" - domaćin šokirao favorita u nadoknadi vremena!

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Subota 6. aprili 2024. godine donela je dva susreta koja su u mnogome mogla da odrede dalji tok ovosezonskog takmičenja u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana.

 

U fokusu zbivanja bili su Gradski stadion u Kikindi, kao i zrenjaninski stadion "kraj Skrobare" gde su gostovale dve prvoplasirane ekipe, a sportska javnost je očekivala da eventualni kiks nekog od aktuelnih lidera takmičenja može nagovestiti ime kluba koji je bliži šampionskom peharu i plasmanu u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

Oba meča igrana su u istom tereminu, a s obzirom na kretanje rezultata u Kikindi gde je domaćin imao dva gola prednosti, ali je na kraju morao da se zadovolji samo jednim bodom, utakmica okončana rezultatom 2:2, fudbaleri inđijskog Železničara imali su priliku da trijumfom stignu do bodovnog egala.

Oko 500 ljubitelja fudbala na stadionu "kraj Skrobare" imalo je priliku da vidi izuzetno motivisanog domaćina koji je od samog početka meča krenuo ofanzivno ka golu gostujućeg sastava i slobodno se može reći da je "dizelka" imala mnogo sreće što fudbaleri zrenjaninskog Radničkog već u prvih 45 minuta meča nisu stigli do značajnije prednosti.

Nastavak meča donosi identičnu sliku na terenu. Domaćin napada, ali i propušta prilike, da bi fudbaleri Železničara iz Inđije prvi put pripretili tek u 81. minutu kada je Nikola Jaćimović bio neprecizan nakon kornera.

"Pravda je ipak zadovoljena" u drugom minutu nadoknade vremena kada je Marko Kovačević nakon prodora po desnoj strani terena, preciznim udarcem pogodio suprotan ugao golmana Boška Krivokuće.

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Zasluženo slavlje Zrenjaninaca

 

- Srpska liga Vojvodina, 21. kolo:

Radnički (Zrenjanin) - Železničar (Inđija) 1:0 (0:0)

Strelac: M. Kovačević u 90+2. minutu

Stadion: "kraj Skrobare", Zrenjanin

Gledalaca: 500

Sudija: Aleksandar Janković

Žuti kartoni: L. Nikolić, I. Milanović, Z. Levnaić-trener, L. Stevanović (Radnički); F. Ivelja, N. Kačar, s. Grković (Železničar)

Crveni karton: N. Kovačević-predstavnik kluba (Železničar)

Radnički (Zrenjanin): Đekić, Marković (Provči), Pelemiš, Nikolić (Stepančev), Topić, Vrbljanac, Stevanović, Mitrović, Kovačević, Milanović (Gardinovački), Borisavljević.

Železničar (Inđija): Krivokuća, Saračević, Bošnjak, Radman (Đokić), Volarević, Ivelja, Živanović, Jaćinović, Sulejmani (Bosnić), Trbović (Grković), Miljević (Maoduš).

Železničar je porazom u Zrenjaninu dozvolio rivalu iz Rume da pobegne na tri boda prednosti, a priliku da se vrate na pobednički kolosek fudbaleri "dizelke" će imati narednog vikenda kada će ugostiti 1. maj iz Rume.

Zrenjaninci nastavljaju borbu za što viši plasman, a očekuje ih ni malo lako gostovanje u Novim Banovcima gde će se sastati sa ekipom Omladinca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading