VIĆO, BIENVENIDO A CASA: Salvador, Gvatemala, Jamajka.. - vreme je za novi izazov u Srbiji!

Autor:

Sport

27.03.2024

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši reprezentativac Salvadora stiže u Srbiju!

VIĆO, BIENVENIDO A CASA: Salvador, Gvatemala, Jamajka.. - vreme je za novi izazov u Srbiji!

Foto: FK Sevojno

U poslednjih par sezona ekipa Sevojna nalazi se u samom vrhu Zapadno-moravske zone, ali je uvek nešto falilo da se klub nađe na mestu koje vodi u viši rang takmičenja.

Republika

Aktuelnu sezonu tim igra u promenjivoj formi, trenutno se Sevojno sa 23 osvojena boda nalazi na petom mestu u ligi, što je trenutno dovoljno za plej-of zonu. Po novim propozicijama lige, nakon regularnog dela igra se za opstanak i viši rang, i tu će se timovit deliti u dve grupe u zavisnosti od samog plasmana.

Uprava Sevojna je nakon prošlonedeljnog poraza od Savinca pred svojim navijačima odlučila da je vreme za "šok terapiju", i došlo je do promene trenera. U daljem toku prvenstva Vladan Vićević će predvoditi igrački kadar sa klupe, on će naslediti dosadašnjeg šefa stručnog štaba, Bojana Brajkovića.

Republika

Foto: FK Sevojno

Novi šef Sevojna

Vićević je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u Sevojnu. Za prvi tim "Jarčeva" je odigrao 117 prvenstvenih utakmica, postigavši usput i 12 golova. Bio je i akter revijalnih mečeva protiv Partizana (05. jul 2000.) i Sartida iz Smedereva (12. jul 2000.) povodom 50 godina postojanja Valjaonice bakra i aluminijuma. U svojoj igračkoj karijeri bio je i član Slobode, Bečeja sa kojim je igrao Intertoto i UEFA Kup, i Agile iz El Salvadora. Za reprezentaciju te zemlje zabeležio je 23 nastupa, debitovao je u martu 1997. u prijateljskom susretu protiv Gvatemale, dok je svoju poslednju utakmicu odigrao protiv Jamajke na CONCACAF Gold Kupu održanom 1998. godine u Americi.

Trenersku karijeru započeo je u Sevojnu, prvo kao pomoćnik Timotija Davidovića u sezoni 2002/03 (Srpska liga Morava), a zatim i kao glavni trener u prvih šest kola na jesen 2003. godine kada ga je zamenio Ljubiša Stamenković "Piskavac".

Osvojio je prvenstvo El Salvadora sa Agilom (2005/06), kasnije je vodio i njihove lokalne klubova Čalatenangu, Alianzu i Akademiju Seritos. Preuzeo je kormilo Slobode u sezoni 2021/22 gde je na 11 utakmica zabeležio devet pobeda i dva remija (gol razlika 21:3) i na taj način osvojio prvo mesto u Srpskoj ligi Zapad.

Vićević će debitovati za vikend kada ekipa Sevojna dočekuje Zlatar iz Nove Varoši.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading