DOLASKOM ISKUSNOG TRENERA SVE SE PROMENILO: "Kanarinci" se osokolili - ekipa je vratila poljuljano samopouzdanje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.03.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek nije sve izgubljeno.

DOLASKOM ISKUSNOG TRENERA SVE SE PROMENILO: "Kanarinci" se osokolili - ekipa je vratila poljuljano samopouzdanje!

Foto: Starsport

Darko Tešović i Savo Milošević

Fudbaleri RFK Novog Sada 1921 na prolećnoj premijeri savladali su favorizovani OFK Beograd minimalnim rezultatom 1:0 i mnogi su pomislili da će u nastavku šampionata "kanarinci" u brišućem letu osvojiti dovoljan broj bodova koji će im omogućiti očuvanje prvoligškog statusa.

 

Međutim, nakon uzleta, usledio je pad i ekipa sa Detelinare je u naredna četiri meča doživela isto toliko poraza, da bi prethodnog vikenda na veliko iznenađenje ljubitelja fudbala u "srpskoj Atini" RFK Novi Sad slavio u gradskom derbiju protiv Mladosti GAT, a treba napomenuti da je navedeni duel na "GAT Areni" bio i debitantski za novog trenera Darka Tešovića.

O svemu što se dogodilo na navadenom meču, kao i utiske o novom treneru, za "Sportski žurnal" je svoje viđenje izneo kapiten Novosađana Božidar Blagojević.

- Dolaskom Darka Tešovića na klupu sve se promenilo, za kratko vreme vratio nas je na put. Ispunili smo dogovor iz svlačionice i mnogo nam značilo što je bio pored aut linije. Da je bilo tako i u duelu sa Smederevcima, ubeđen sam da bi se i taj meč završio povoljno za nas. Uneo je pozitivnu energiju i vratio samopouzdanje izgubljeno u prethodna četiri meča.

Foto: Jelena Grlić

Darko Tešović na klupi novosadskih "kanarinaca"

 

Imao je kapitan i savet za saigrače:

- Ne predajemo se tako lako. Ostale su još četiri utakmice do kraja drugog dela, a posle toga još sedam u doigravanju sve je moguće. Ne smemo, međutim, da poletimo posle ovog trijumfa, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Naša želja da izborimo opstanak dobro je poznata i daćemo sve od sebe da tako i bude.

Da podsetimo, predstojećeg vikenda "kanarince" očekuje važan duel protiv OFK Vršca. Ekipa više nema prava na kiks i svaki bod može biti ključan u očuvanju prvoligaškog statusa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading