DERBI KAKAV TREBA DA BUDE: Budućnost do trijumfa stigla u nadoknadi vremena, strelac rezervista Paroški!

Autor:

Sport

23.03.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Ravnog sela se vraća kući bez bodova.

DERBI KAKAV TREBA DA BUDE: Budućnost do trijumfa stigla u nadoknadi vremena, strelac rezervista Paroški!

Foto: FK Budućnost Savino Selo

U okviru 19. kola PFL-a Subotice ekipa Budućnosti iz Savinog Sela ugostila je sastav Proletera iz Ravnog Sela. Domaći tim je u meč ušao sa deobe devete pozicije (24 osvojena boda), dok su gosti sa jednim bodom više bili na osmom mestu u ligi.

Republika

Derbi kakav treba da bude! Pravi opštinski derbi, odlična utakmica, i fudbal kakav želimo da gledamo, muški, oštro. 

Već posle 15 minuta igre viđen je prvi pogodak na meču. Nakon prekida, Vladimir Kojičić se najbolje snašao ispred gola Budućnosti, 1:0 za Proleter. Uspeli su fudbaleri Budućnosti da se konsoliduju, i na isteku 21. minuta preko Petra Đuričića stižu do izjednačenja, 1:1. 

Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo, igralo se mirno, sa par "izleta" na protivničkoj polovini, ali su mreže ostale mirne. Za vreme pauze izvršena je po jedna izmena na obe strane terena.

Republika

Foto: FK Budućnost Savino Selo

Teren u Savinom Selu

Na isteku 54. minuta nakon prekida loptu je ka golu Budućnosti poslao Aleksandar Perazić, ona kači nekog od domaćih igrača, vara golmana i završava u mreži, 2:1 za Proleter. 

Iskusno su gosti od tog trenutka usporili igru, ali se domaći nisu olako predali, nakon prekršaja golmana Jovičića nad Đuričićem, Budućnost dobija penal. Siguran "sa kreča" bio je hladnokrvi Mateja Jokića, 2:2. 

Može se reći da su domaći nakon novog izjednačenja dosta bolje zaigrali, kroz pas igru su tražili svoju šansu za prvo vođstvo na meču, i do istog su došli u nadoknadi vremena. Kovačević je dodao loptu do rezerviste, Marka Paroškog, koji rutinski rešava situaciju ispred gola Proletera, 3:2 za Budućnost.

Nakon četiri minuta nadoknade nove promene rezultata nije bilo, Budućnost stiže do jako bitnog trijumfa, koji će sigurno dosta značiti svim igračima i samom klubu za nastavak prvenstva. 

Budućnost (Savino selo) - Proleter (Ravno selo) 3:2 (1:1)

Budućnost: Jorgić, Dr. Pavlović, Klipić, S. Pavlović (od 46' Kutlačić), Radević (od 56' Grubačić), Đuričić (od 80' Paroški), Krstović (od 75' Du. Pavlović), Kovačević, Pravuljac, Pavličević, Jokić

Proleter: Jovičić, Zeljić, Kovačev (od 46' Sekulić), Roganović, Pješivac (od 59' Nešković), Sivčević, Nikolić, Perazić, Kojičić, Kobilarov, Milićević (od 59' Zbućnović) 

U sledećem kolu Budućnost gostuje Čoki, dok Proleter dočekuje Iskru iz Kucure.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading