NEOPHODNO JE IZVUĆI POUKE: Pred njima je ključnih 90 minuta - balansiranju na tankoj liniji (ne)uspeha, mora doći kraj!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.03.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U igri je sve manje bodova...

NEOPHODNO JE IZVUĆI POUKE: Pred njima je ključnih 90 minuta - balansiranju na tankoj liniji (ne)uspeha, mora doći kraj!

Foto: FK Mačva Šabac

Fudbaleri šabačke Mačve prolećni deo šampionata dočekali su na osmoj poziciji prvoligaškog karavana, mestu koje vodi u plej-of takmičenja, što je svakako bio i glavni cilj svi u gradu na Savi.

 

Međutim, popularni "čivijaši" su u pet mečeva nastavka borbe za bodove ostvaril isamo jedan trijumf (Metalac Gornji Milanovac 2:0), čime su ne samo "eliminisani" iz kruga od osam najboljih ekipa drugog stepena srpskog klupskog fudbala, već su sebi dozvolili da u poslednju šestinu ligaškog dela sezone uđu sa bodovnim deficitom koji će biti teško nadoknadiv tokom preostalih 450 minuta igre.

Predstojećeg vikenda u Šabac stiže gotovo već prežaljeni novobeogradski Radnički, ekipa koja ima male izglede da se i od naredne jeseni bori za bodove u aktuelnom takmičarskom rangu, ali i tim koji je u prethodna dva kola ostvario isto toliko bodova savladavši novosadsku Mladost GAT i OFK Vešac identičnim ostvarenjem 1:0.

Uoči predstojećeg meča, trener Šapčana Nemanja Glušica je na konferenciji za medije izjavio:

- Potrebno je da iz predhodnih mečeva izvučemo pouke, da nam svaka prethodna utakmica bude lekcija, a svaka naredna bude bolja i da se podižemo igrom. Maksimalno smo spremni, sa dobrom energijom očekujemo ekipu Radničkog, protivnika shvatamo maksimalno ozbiljno. Čekamo subotu u punom sastavu, svi igrači su dostupni i jedva čelkamo da istrčimo na teren. Idemo na pobedu.

Foto: FK Mačva Šabac

Predaja nije opcija, šapčani traže put ka plej-ofu

 

- Prva liga Srbije, 26. kolo:

Mačva (Šabac) - Radnički (Novi Beograd)

Stadion: FK Mačva, Šabac

Datum: Subota: 23. mart

Početak: 17 časova

Do okončanja ligaškog dela ovosezonske Prve lige Srbije, na raspolaganju je ukupno 15 bodova, a Šapčani imaju obavezu da se bore za svaki gol i bod, kako bi ostvarili primarni cilj koji je zacrtan pred igračima i stručnim štabom. 

Plasman u plej-of fazu ne donosi samo obezbeđivanje opstanka, već i mogućnost da se ekipa na kraju nađe i na jednoj od pozicija koja može obezbediti i plasman u rang takmičenja u kojem svakako ima mesta za šabački fudbalski kolektiv.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading