MEČ SEZONE U LESKOVCU: Duel dva kvalitetna, napadački orijentisana tima doneo nam je spektakl!

Autor:

Sport

21.03.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast igračima oba tima, čestitke domaćinu na trijumfu!

MEČ SEZONE U LESKOVCU: Duel dva kvalitetna, napadački orijentisana tima doneo nam je spektakl!

Foto: FK Sloga Leskovac

U okviru 20. kola Zone Jug ekipa Sloge iz Leskovca ugostila je sastav Jedinstva (Bošnjace), domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe šeste pozicije na tabeli, dok su gosti bili na deobi liderskog mesta u ligi. 

Republika

Pred oko 500 gledalaca na odlično pripremljenom terenu u Leskovcu odigrana je jedna jako kvalitetna utakmica između dva kluba koja su do ovog susreta bila u seriji trijumfa.

Već nakon četiri minuta igre viđen je prvi pogodak na meču, mladi Nikola Stanković probio je do kaznenog prostora rivala, gde biva oboren, sudija Jocić bez dileme pokazuje na belu tačku. Siguran sa penala bio je Saša Jović, 1:0 za Slogu.

Krenuli su gosti agresivnije ka golu rivala, i nakon greške mladog čuvara mreže Sloge, stigli su do izjednačenja, strelac za Jedinstvo bio je Perica Nastić, 1:1. Nova promena rezultata viđena je ubrzo, Kostić je asistirao do kapitena, Aleksandra Ilića koji je vratio prednost na stranu domaćina, 2:1 u 26. minutu.

Imali su domaći šanse da stignu do većeg vođstva do odlaska na odmor, ali se na kraju ipak do kraja prvog poluvremena još jednom zatresla njihova mreža. U 40. minutu opravdano je dosuđen penal za Jedinstvo, siguran izvođač istog bio je kapiten gostiju, Nikola Tošić, 2:2.

Republika

Foto: FK Sloga Leskovac

Serija domaćina se nastavlja

Pred sam odlazak na odmor gosti promašuju zicer za njihovo prvo vođstvo na utakmici, ostaje 2:2, svoj gol odlično je sačuvao mladi čuvar mreže, Lazar Mitrović. Drugi deo meča počeo je sa dve izmene u redovima Jedinstva, dok su domaći nastavili sa startnih 11.

Velika borba vodila se na sredini terena, i jedni i drugi su želeli ceo plen na ovom susretu. Igrao se 51. minut kada je nakon centaršuta Saše Jovića, Vlada Ristić pogodio glavom za 3:2 u korist Sloge. 

U istim ulogama domaći fudbaleri našli su se na isteku 77. minuta, ovoga puta Jović je loptu ubacio iz kornera, dok je Ristić u stilu rasnog golgetera pogodio glavom za 4:2, ogromna radost navijača Sloge na tribinama.

Krenuli su gosti na sve ili ništa u finišu meča, ali nisu uspeli da ublaže poraz, čak su primili i novi gol, mladi Nikola Stanković pogodio je za konačnih 5:2.

Sloga (Leskovac) - Jedinstvo (Bošnjace) 5:2 (2:2)

Sloga: Mitrović, Ristić, D. Đokić, Ilić, Stojković (od 24' Mitić), Kostić, Cekić, N. Stanković (od 88' Branković), Jović (od 79' Stamenković), S. Kostić (od 88' Đ. Stanković), V. kostić (od 79' N. Đokić)

Jedinstvo: Mišić, Cakić, Tasić, Stojković, Gligorijević, Tošić, Nastić, Mitić (od 46' Janković), V. Zdravković (do 46' Stojanović), M. Zdravković, Mirković (od 79' Anđelković) 

Ovim trijumfom Sloga je postala jedini neporažen tim od starta prolećnog dela Zone Jug, dok je tim Jedinstva nakon ovog poraza drugoplasirani u ligi, sa bodom zaostatka za liderom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading