ROĐENDAN SE PROSLAVLJA U ODLIČNOJ ATMOSFERI: Predsednik Krstić ima dugoročne i velike planove sa Lemindom!

Autor:

Sport

09.03.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na polju rezultata, najbolja sezona u proteklih 15-tak.

ROĐENDAN SE PROSLAVLJA U ODLIČNOJ ATMOSFERI: Predsednik Krstić ima dugoročne i velike planove sa Lemindom!

Foto: FK Lemind 1953

Teren Leminda

Jablanička okružna liga startuje ovog vikenda, član iste jeste i fudbalski klub Lemind 1953, koji igra svoju drugu vezanu sezonu u ovom rangu, i koji je u toku jučerašnjeg dana imao razloga za veliko slavlje. 

Republika

Osmog marta, 1934. osnovan je FK Slon, koji je 1953. godine nakon preuzimanja metalne industrije promenio naziv u Lemind. Nakon ove promene krenuli su i uspesi kluba, pehari na velikom broju turnira i liga, a sigurno da je najveći zabeležen uspeh ulazak u Srpsku ligu u sezoni 2000/2001. U trećem rangu takmičenja u našoj zemlji klub je proveo dve sezone, nakon čega je par puta menjao rang takmičenja i trenutno se nalazi u okružnom.

Sastav Leminda ove sezone igra možda i najbolji fudbal u poslednjih 15-tak godina, sam plasman na sedmo mesto u Jablaničkoj okružnoj ligi nije u skorije vreme zabeležen, a svakako da se tokom proleća očekuje i napredak na tabeli. 

Republika

Foto: FK Lemind 1953

Sportski kolektiv Leminda 1953

Na mestu predsednika Leminda marta 2022. godine stigao je Nenad Krstić, koji je a naš portal povodom rođendana, ali i prethodnoj perioda u kojem je on prvi čovek kluba, poručio:

- Tačno je dve godine od kako sam na čelu kluba, i moj prvi radni zadatak je bio formiranje nove uprave kluba i finansijska stabilizacija, drugi, ulazak u viši rang takmičenja i jačanje igračkog kadra i treći vraćanje ugleda i status koji je nekada imao. Sa ponosom mogu da kažem da smo te ciljeve ispunili sa mojim saradnicima. Sada su pred nama novi izazovi i novi ciljevi a to su uređenje infrastrukture, formiranje sopstvene škole fudbala i napad na zonski stepen takmičenja. Treba napomenuti da je Lemind kroz istoriju bio dugogodišnji učesnik Srpske lige i zonskog stepena takmičenja, tako da je pred nama veliki posao i obaveza, naravno to sve neće biti moguće bez jakih sponzora koji će nam pomoći u tome.

Prolećni deo prvenstva za Lemind startuje sutra, kada će na terenu pored gradskom stadiona Dubočica ugostiti jesenjeg prvaka, sastav Donje Lomnice. Biće ovo veliki ispit za domaćina, kao i odlično "merilo" za nastavak sezone.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading