TORPEDO JE SPREMNO "ZA LANSIRANJE": Igrački kadar je ojačan - sve je spremno za proleće i borbu za viši rang!

Autor:

Sport

21.02.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tabanovački navijači su takođe spremni da pruže podršku klubu.

TORPEDO JE SPREMNO "ZA LANSIRANJE": Igrački kadar je ojačan - sve je spremno za proleće i borbu za viši rang!

Foto: FK Torpedo 1924 Tabanović

Ekipa Torpeda 1924 iz Tabanovića nakon osam godina provedenih u Međuopštinskoj ligi Mačva morala je da se pomiri sa selidbom u niži rang, i za aktuelnu sezonu uzela je uzešće u okviru Gradske lige Šabac-Mačva.

Republika

Protekle jeseni fudbaleri Torpeda zabeležili su učinak od sedam trijumfa i dva poraza, bez remija, što je svrstalo klub u jednog od tri kandidata za najviši plasman. Tim iz Tabanovića zimsku pauzu provodi na trećoj poziciji na tabeli, dok ispred sebe na deobi prve pozicije ima ekipe koje imaju po četiri boda više.

Na proleće će se voditi velika bitka između prva tri kluba na tabeli za prve dve pozicije, lider ide direktno u viši rang, dok drugoplasirani dobija priliku da kroz baraž ostvari to pravo. Uprava Torpeda je ove zime ojačala igrački kadar, kako bi u nastavku prvenstva bila što konkurentnija za najviši plasman.

Konkurenciju na desnom beku ojačao je Mihajlo Čačić (18), koji dolazi iz ekipe Sanrajs (Šabac), na suprotnoj strani terena stigao je još jedan novajlija, reč je o Aleksi Markoviću, godinu dana mlađem fudbaleru koji je stigao iz komšijskog Štitara.

 

 

Seriju dolazaka nastavio je sedamnaestogodišnji Aleksandar Marković, koji je krenuo stopama svog starijeg brata Nemanje i zadužio plavo-belu opremu. Popularni Aca je stigao iz Šabačke Mačve, gde je nastupao u prethodnom periodu. Marko Božić je takođe odlučio da ovog proleća zaduži opremu Torpeda, Božić se nakon kraće epizode u Savacijumu vraća u svoj matični klub. 

Gotovo sve simpatizere kluba u Tabanoviću raduje i povratak Dušana Radovanovića (22), koji se posle niza povreda i spleta nesrećnih okolnosti vraća u Torpedo. Popularnog Duću krasi čvrstina u duel igri i žargonski rečeno "zdrava leva noga". Svi se dobro sećaju njegovih "bombi" sa preko 30 metara, i nadaju se da će sada nastaviti tamo gde je stao pre četiri godine.

Treba napomenuti i da je ekipa Torpeda stigla do polufinala zimske lige "Feniks", predstojećeg vikenda za odlazak u finale boriće se sa timom Mladosti iz Mačvanskog Prnjavora.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading