OZBILJNA POJAČANJA RUDARA: Uprava kluba nije sedela skrštenih ruku ove zime!

Autor:

Sport

21.02.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je i odlazaka.

OZBILJNA POJAČANJA RUDARA: Uprava kluba nije sedela skrštenih ruku ove zime!

Foto: FK Rudar Plažane

Prošlosezonski osvajač Međuopštinske lige Jug solidno se snašao u višem rangu, zimsku pauzu sastav Rudara provodi na 12. poziciji.

Republika

Situacija u Pomoravskoj okružnij ligi je trenutno takva da se gotovo do poslednjeg kola neće znati ko od klubova se seli direktno u niži rang, a ko će kroz baraž pokušati da sačuva svoje članstvo. Jesenji učinak od sedam trijumfa, dva remija i osam poraza, uz bodovni saldo na koti 23 nije po apetitima kluba, pa su tokom nedavno završenog prelaznog roka izvršene određene izmene u igračkom kadru.

Što se tiče odlazaka, za sad je potvrđeno da je Dimitrije Stanojević nakon tri i po godine razdužio opremu Rudara, on je u drugom mandatu u klubu nastupio na 88 utakmica, i tom prilikom je mrežu rivala tresao u pet navrata. Željko Sofronijević takođe više nije u Plažanu, on će karijeru nastaviti u Slogi iz Despotovca. Nemanja Mirković je nakon šest meseci odlučio da je vreme za rastanak, i od proleća će publika imati prilike da ga vidi u dresu Kolonije. 

Što se tiče zimskih pojačanja, redom su dres Rudara zaduživali Dušan Zdravković (Radnički Tekija), Vladislav Pavlović (Budućnost Đurinci), Nemanja Ristić (Tekija), Igor Stojanović (Budućnost Miliva), dok je seriju dosadašnjih predstavljenih novajlija zatvorio Nemanja Nikolić, koji stiže iz Moravca iz Krušara. 

Krajem meseca januara ekipa je započela pripreme za prolećni deo prvenstva, kroz treninge i kontrolne utakmice trener će zajedno sa igračima brusiti formu za drugi deo sezone u kojem će primarni cilj biti da se osigura opstanak u ligi.

Prolećni deo prvenstva Rudar otvara pred svojim navijačima protiv jesenjeg prvaka, Sinđelića iz Grabovca. Prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 4:1.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading