KOFERI SU SPAKOVANI: Dogovor je postignut - reprezentativci Tanzanije karijeru nastavljaju u Srbiji!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.02.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dogovoreno je. Saradnja će trajati još barem šest meseci.

KOFERI SU SPAKOVANI: Dogovor je postignut - reprezentativci Tanzanije karijeru nastavljaju u Srbiji!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Pred fudbalerima RFK Novog Sada 1921 je ključnih šest meseci tokom kojih će pokušati da nadoknade sve propušteno u prvom delu šampionata i učine ono što mnogi već sada smatraju nedostižnim, opstanak u okviru Prve lige Srbije.

 

Rukovodstvo kluba je zimsku pauzu iskoristilo kako bi u potpunosti renoviralo igrački kadar, a jedan od ključnih stvari bio je pokušaj da se u ekipi sačuvaju dvojica internacionalaca iz Tanzanije koji su tokom prethodnih šest meseci nosili dres žuto-plavih boja kao pozajmljeni fudbaleri subotičkog Spartaka.

Dogovor prvoligaša iz "srpske Atine" i subotičkog superligaša je postignut, tako da će Moris Abraham i Alfonso Msanga pokušati tokom predstojećeg proleća da pomognu ekipi u očuvanju statusa člana drugoligaškog karavana.

Moris Abraham je dvadesetogodišnji fudbaler sredine terena. U Suboticu je stigao septembra 2021. godine, a tokom prethodne polusezone zabeležio je dva nastupa u dresu "kanarinaca", a u debitantskom nastupu je bio i strelac pobedonosnog pogotka u meču protiv šabačke Mačve (1:0).

Alfonso Msanga ima takođe 20 godina i pokriva bekovske pozicije. U prvom delu šampionata odigrao je 11 utakmica i bio strelac tri pogotka.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Tanzanijski dvojac ostaje u "srpskoj Atini"

 

Treba napomenuti da su obojica članovi mlađih kategorija nacionalne selekcije Tanzanije, a Abraham je debitovao i za najbolju selekciju ove zemlje 18. juna prethodne godine u susretu kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv selekcije Nigera (1:0).

Da podsetimo, u premijernom prolećnom susretu ekipa RFK Novog Sada 1921 dočekuje lidera šampionata ekipu OFK Beograda. Navedeni susret planiran je za 24. februar, a prvi ovosezonski meč dve ekipe okončan je trijumfom "romantičara" rezultatom 4:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading