USPEŠAN DEBI NOVOG TRENERA CRVENO-BELIH: Od igrača je na poklon dobio pobedu - očitana je lekcija slovačkom superligašu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.01.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje...

USPEŠAN DEBI NOVOG TRENERA CRVENO-BELIH: Od igrača je na poklon dobio pobedu - očitana je lekcija slovačkom superligašu! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri Jedinstva sa Uba nalaze se na pripremama u Turskoj, a svi u redovima crveno-belih se nadaju da će nakon njih ekipa krenuti ka istorijskom plasmanu u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Tokom prethodne jeseni fudbaleri sa stadiona "Dragan Džajić" ostvarili su skor od osam pobeda, šest remija i isto toliko poraza i u odlučujuće prolećne borbe ulaze sa četiri boda zaostatka u odnosu na Inđiju Toyo Tires koja trenutno zauzima toliko željnu drugu poziciju, poziciju koja nakon ligaškog dela takmičenja obezbeđuje direktan plasman u Superligu Srbije.

I pored navedenog ostvarenja, klupsko rukovodstvo nije bilo zadovoljno rezultatima u prethodnoj jeseni, tako da je ove zime trenersku palicu preuzeo Ivan Radovanović, nekadašnji srpski reprezentativac i dugogodišnji član brojnih klubova u Italiji. Radovanović je tokom prethodnih šest meseci nastupao u crveno-belom dresu, dobro je upoznao sve klupske strukture i igrački kadar i uz navedeno, a shodno svom igračkom iskustvu, mogao bi da predstavlja tas na vagi koji će Ubljane dovesti do istorijskog cilja.

Crveno-beli se trenutno nalaze na bazičnim pripremama u turskom Beleku, a u prvoj kontrolnoj utakmici sastali su se sa slovačkim Ružomberokom. Konačnim ishodom svakako svi u srpskom prvoligašu mogu biti zadovoljni, s obzirom da je ostvaren trijumf rezultatom 2:1.

Aleksa Pajić je u 13. minutu susreta doveo crveno-bele do prednosti. Do odlaska na odmor, Slovaci su preko Jačkuljaka poravnali rezultat, a prvi trijumf ekipi Ivana Radovanovića doneo je u samom finišu susreta Strahinja Rakić.

 

- Prijateljska utakmica:

Jedinstvo Ub (Srbija) - MFK Ružomberok (Slovačka) 2:1 (1:1)

Strelci: A. Pajić 13`, S. Rakić 82`; Jačkuljak 27`

Stadion: Belek, Antalija

Jedinstvo (Ub)-startna postava: Dubljanić, Doderović, Vladisavljević, Pajić, Andrić, Milutinović, Miladinović, Riznić, Runjajić, Milanović, Hamis. Trener: Ivan Radovanović

Ekipa Jedinstva će tokom priprema u Turskoj odigrati još dva kontrolna meča, a povratak u Srbiju je planiran za 5. februar.

Nastavak borbe za bodove u okviru Prve lige Srbije zakazan je za 24. februar kada će na stadionu "Dragan Džajić" gostovati Radnički iz Sremske Mitrovice.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading