KADA NIJE TREĆA, MOŽDA ĆE ČETVRTA BITI SREĆA: Ciljamo elitu - prvi intervju nekadašnjeg reprezentativca u novoj ulozi! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.12.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa nestrpljenjem očekuje početak priprema.

KADA NIJE TREĆA, MOŽDA ĆE ČETVRTA BITI SREĆA: Ciljamo elitu - prvi intervju nekadašnjeg reprezentativca u novoj ulozi! (VIDEO)

Foto: YouTube.com/printscreen/FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri Jedinstva sa Uba prvi deo sezone u okviru Prve lige Srbije okončali su na šestoj poziciji sa ukupno 30 osvojenih bodova. Crveno-beli sa stadiona "Dragan Džajić" ostvarili su skor od osam pobeda i po šest remija i poraza, a ono što je obeležilo sezonu na Ubu svakako je trenerska vrteška tokom koje su već trojica stručnjaka prodefilovala kroz klub.

 

Ove zime, možda i na iznenađenje sportske javnosti, klub je preuzeo nekadašnji član brojnih klubova italijanske Serija A i igrač koji je proteklih šest meseci proveo u redovima ubskog Jedinstva, Ivan Radovanović koji direktno iz kopački seda na klupu kluba čije su ambicije najeće moguće.

U razgovoru za zvanični klupski YouTube kanal, Radovanović je izjavio:

- Voleo bih sutra da počnemo. Ali dobro, igrači zaslužuju još par dana odmora, od 10.januara se polako okupljamo i radimo na tome da uđemo u Super ligu - istakao je novi trener crveno-belih i dodao:

- Ja sam u januaru 2008. godine otišao u Atalantu, do januara 2023. sam bio u Italiji. Nakon završetka igračke karijere u Italiji, prva pomisao mi je bila da se vratim u Srbiju, srce me je vuklo da se vratim. Imao sam drugih opcija (fudbalskih) u Srbiji, ali nisam bio motivisan da prihvatim. Nije mi bio problem da posle terena iz Serije A dođem u drugu ligu na Ubu. Meni je to najmanji problem bio jer fudbal volim, živim za taj fudbal. A kada sam video uslove koje imamo na Ubu, verujte mi, neke od tih uslova, kao što je sportski centar, recimo, u Đenovi i Salernitani nisam imao.

Tokom jeseni viđena je prava trenerska vrteška na Ubu:

- Ja bih, pre svega, želeo da se zahvalim svoj trojici trenera. Sigurno je da su nam oni pomogli jer mi imamo 30 bodova, i zahvaljujući njima, mi smo tu gde jesmo.

 

 

Planovi za zimu su već utanačeni:

- Mi se 10. januara okupljamo, biće novih igrača, želimo da dovedemo prave momke, prave ljude. Pre svega, igrač mora da bude dobar čovek, posle je teren pokazatelj kakav si igrač. Ako ti nisi dobar čovek, a dobar si igrač, to kod mene ne funkcioniše. Ne žurimo, imamo još dve nedelje do priprema, 24. januara idemo na pripreme u Tursku i do tada želimo da dovedemo prave igrače.

Poznat je i sastav stručnog štaba:

- Velika je novost da će Marko Rajović, dečko sa kojim se ja družim od svoje 15. godine kada je došao u Partizan, biti moj prvi pomoćnik. Ostaće tu i Bradonjić Nemanja i Martać Marko. Kondicioni treneri ostaju isti, Srećko Mijatović i Raša Jovanović.

Za kraj je Ivan Radovanović posebno istakao:

- Ono na čemu ćemo sigurno raditi je da se mi pitamo na terenu. Želim da mi odlučujemo i imamo loptu u nogama. Ja stvarno želim da pomognem ovim momcima, želim da iskoristim njihov talenat i vrline koje imaju. Jedino u šta verujem je rad.

Potpuno je jasno da će se na Ubu sa velikim nestrpljenjem očekivati 24. februar kada je zakazan start prolećnog dela sezone, a u premijernom susretu Jedinstvo na stadionu "Dragan Džajić" dočekuje sremskomitrovački Radnički.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading