ŠAMPIONSKI PELCER: Angažovan je trener koji zna kako se trofeji osvajaju - Kuzman Babeu pred novim izazovom u karijeri! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.12.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbaler seda na klupu beogradskog kluba.

ŠAMPIONSKI PELCER: Angažovan je trener koji zna kako se trofeji osvajaju - Kuzman Babeu pred novim izazovom u karijeri! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Fudbaleri Zuca 2019 prvi deo takmičeanj u okviru Beogradske zone okončali su na devetoj poziciji sa identičnim bodovnim ostvarenjem kao i desetoplasirani Napredak iz Medoševca koji se nalazi na poziciji koja vodi u baraž za opstanak u četvrtom takmičarskom rangu.

 

Ostvarili su plavo-beli učinak od sedam pobeda i osam poraza i potpuno je jasno da u odlučujuće prolećne borbe neće ući mirno, s obzirom da se nalaze samo na korak od zone ispadanja.

Po okončanju takmičarskih mečeva, dosadašnji trener ekipe Miloš Popović se povukao sa mesta šefa stručnog štaba i u narednom periodu će biti samo igrač u ekipi, a rukovodstvo Zuca 2019 je brzo reagovalo i na užarenu klupu dovelo dobro poznato ime srpskog fudbala.

Reč je o Kuzmanu Babeuu, pedesetdvogodišnjem treneru koji je najveći igrački uspeh ostvario u sezoni 1997/98 kada je sa ekipom beogradskog Obilića stigao do šampionskog pehara u šampionatu tadašnje SR Jugoslavije.

- Kuzman Babeu:

Datum rođenja: 4. novembar 1971. godine

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: OFK Beograd (Beograd)-mlađe kategorije, Beograd Karaburma (Beograd)-mlađe kategorije), Beograd Karaburma (Beograd), Trudbenik (Beograd), Dinamo (Pančevo), Obilić (Beograd), Slavija Sofija (Bugarska), Sutjeska (Nikšić), Remont (Čačak), Mladost (Apatin), Palilulac (Beograd), Henan (Kina), Hajduk (Beograd)

Trenerska karijera: Balkan Mirijevo (Beograd), HLJ Lava Spring (Kina)-kondicioni trener, Polimlje (Prijepolje), Železničar U-17 (Pančevo), OFK Beograd U-17 (Beograd), OFK Mihajlovac (Mihajlovac)-pomoćni trener

 

Nakon imenovanja za novog trenera ekipe Zuca 2019, Kuzman Babeu je za "Sportski žurnal" izjavio:

- U jesenjem delu odgledao sam nekoliko utakmica Zone, od toga - dve od Zučana. Video sam da je ekipa kvalitetna, spoj mladosti i iskustva, prilikom poziva rukovodstva imao sam predznanje i mogao da prihvatim izazov. Klub je stabilan, treća sezona u ovom rangu, uvek u vrhu, sad su u sredini tabele. Pokušaću znanjem i radom da obezbedimo mirnu završnicu, tim zaslužuje bolji plasman od trenutnog, poznajem nekoliko igrača od ranije. Sa pripremama počinjemo 14. januara, radićemo kombinovano na više mesta, od našeg terena, preko balon hale do igrališta sa veštačkom podlogom u gradu, ostalo rešavamo u hodu.

Priliku za debi na klupi novog kluba Babeu će imati na prolećnoj premijeri kada će Zuce 2019 gostovati u Medoševcu, ekipi Napretka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading