PRATE SE TRENDOVI: Jedan od najstarijih klubova u Srbiji, ide u korak sa vremenom - po ugledu na najveće!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.12.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve informacije ubuduće će biti na jednom mestu.

PRATE SE TRENDOVI: Jedan od najstarijih klubova u Srbiji, ide u korak sa vremenom - po ugledu na najveće!

Foto: FK Šumadija 1903 Kragujevac

Fudbalski klub Šumadija 1903 iz Kragujevca osnovan je na inicijativu Danila Stojanovića, poznatog kao Čika Dača, 14. septembra 1903. godine i predstavlja treći najstariji srpski fudbalski kolektiv nakon subotičke Bačke 1901 i beogradskog BASK-a (tadašnjeg Sokola) koji je osnovan svega pet meseci pre kragujevačkog loptačkog kluba.

 

Nikada ekipa Šumadije 1903 nije bila deo elitnog ranga naše zemlje, a već šest sezona u kontinuitetu takmiče se u okviru Zone Šumadijsko-raške. Prethodne jeseni zabeležili su skor od osam pobeda, dva remija i četiri poraza i sa 26 osvojenih bodova proleće će dočekati na četvrtoj poziciji.

Učinak je mogao biti i znatno bolji, ali je nakon sjajnog starta takmičarske godine, ekipa krajem meseca oktobra ušla u rezultatsku krizu tokom koje su u poslednjih pet prvenstvenih mečeva osvojena svega četiri boda i aktuelni jsenji šampion kraljevačka Sloga je prilično odmakla.

Istovremeno klub u poslednje vreme veliku pažnju poklanja interakciji sa navijačima i ljubiteljima fudbala. Rukovodstvo kragujevačke Šumadije 1903 se odlučilo da otvori zvaničnu Instagram stranicu na kojoj će sve pristalice imati priliku da blagovremeno budu informisane o svim aktuelnim dešavanjima.

Foto: FK Šumadija 1903 Kragujevac

Ubuduće će sve informacije biti na jednom mestu

 

Kada je reč o nastavku borbe za bodove, u prolećnoj premijeri ekipa Šumadije 1903 dočekuje Srbiju iz Ilićeva. Meč je na programu 16. marta naredne godine, a treba napomenuti da je u prvom ovosezonskom meču dve ekipe, Srbija slavila rezultatom 2:1 što je ujedno bio i prvi ovosezonski neupseh kragujevačkog kluba.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading