TRIJUMF PRIKAZAN KROZ MALO DRUGAČIJE BROJKE: "Rosonere" u gotovo svim kolonama predvodi Sani Abdulahija!

Autor:

Sport

07.12.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva statistika koja se retko može videti.

TRIJUMF PRIKAZAN KROZ MALO DRUGAČIJE BROJKE: "Rosonere" u gotovo svim kolonama predvodi Sani Abdulahija!

Foto: FK Mačva Šabac

Fudbalski klub Mačva iz Šabca se leta 2021. godine "preselio" iz najjačeg ranga takmičenja u našoj zemlji, u prvoligaški karavan, gde se i trenutno nalazi.

Republika

Već dve godine ekipa završava na poziciji koja vodi u plej-aut, gde se vodi borba za opstanak, ali je situacija u aktuelnom prvenstvu dosta bolja. Mačva se trenutno sa 27 osvojenih bodova nalazi na sedmom mestu u ligi, učinak od sedam trijumfa, šest remija i šest poraza za sada je dovoljan za sredinu tabele.

Proteklog vikenda u Šabcu je gostovao prošlogodišnji prvak Srpske lige Zapad, sastav Smedereva 1924 i tada je domaćin upisao trijumf rezultatom 2:1. Strelci za "rosonere" bili su Sani Abdulah i Martin Novaković, dok je za "oklopnike" mrežu rivala zatresao Nikola Dimitrijević.

Nakon utakmice, na društvenim mrežama Mačve stigle su informacije o pretrčanim kilometrima, kao i drugim zanimljivim statistikama koje se tiču trčanja. Najviše je na utakmici pretrčao Sani Abdulahi, strelac prvog gola (12,177km), par metara manje "prošao" je Martin Novaković ( 12,110km). Preko kvote od 11km bili su Marko Jovović, Boško Vraštanović, Slobodan Sladojević i Uroš Savković. Ukupna "kilometraža" Mačve na utakmici 19. kola Prve lige Srbija bila je 105.636,90 metara.

Republika

Foto: FK Mačva Šabac

Početak meča između Mačve i Smedereva

Kada je reč o broju pretrčanih metara u visokom intenzitetu i sprint trčanju, najuspešniji je bio strelac vodećeg pogotka za Mačvu, Sani Abdullahi - 2.016,20 m (visoko intenzivno 1.523,39 m/ 492,81 m sprint). Ekipa je na utakmici napravila 80 sprinteva, najviše puta u sprint je ulazio Abdullahi - 30 puta, a posle njega najviše Andrija Marković - 9 i Uroš Savković - 8 puta. Najveću brzinu na utakmici zabeležio je Sani Abdullahi - 33,55 km/h a posle njega Uroš Savković - 30,71 km/h.

Ovim informacijama simpatizeri "rosonera" su imali prilike da vide kroz malo drugačije brojke učinak svojih fudbalera na terenu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading