"ROSONERI" STIGLI DO BITNOG TRIJUMFA: "Oklopnici" idu kući praznih šaka!

Autor:

Sport

03.12.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mačva savladala Smederevo i stigla do plej-of zone!

"ROSONERI" STIGLI DO BITNOG TRIJUMFA: "Oklopnici" idu kući praznih šaka!

Foto: Instagram.com/FK Smederevo 1924

U okviru 19. kola Prve lige Srbije ekipa Mačve iz Šabca ugostila je sastav Smedereva 1924, domaći tim je u ovaj meč ušao sa devete pozicije (24 osvojena boda), dok su gosti sa četiri boda više bili na deobi drugog mesta na tabeli.

Republika

Prvi ligaški duel ova dva tima završen je bez golova, ali je na ovom susretu od prvog minuta viđena napadačka igra, nešto bolji su bili domaći, napadali su konstatno i na isteku 14. minuta su stigli do vođstva. Na centaršut mladog Andrije Markovića odlično se u kaznenom prostoru snašao Sani Abdulahi, 1:0 za Mačvu. 

Zapretili su gosti na isteku polu sata igre preko Jovanovića, ali je mreža Gočmanca ostala mirna, mogao je Abdulahi da duplira prednost Mačve na drugoj strani, ali je njegov udarac završio van okvira gola. Do odlaska na odmor još po jedna šansa na obe strane, ali bez promene rezultata.

Republika

Foto: FK Mačva Šabac

Startna postava Mačve

Drugi deo meča otvaraju bolje domaći fudbaleri, Novaković je imao priliku da pošalje loptu iza leđa golmana Smedereva, ali je ista završila na gornjem okviru gola. 

Na isteku 63. minuta identična situacija kao kod prvog gola na meču, ali ovoga puta u kaznenom prostoru domaćina, Nikola Dimitrijević se upisuje u listu strelaca, 1:1.

Nije to poremetilo igru domaćeg sastava, napadali su fudbaleri Mačve i ubrzo su opet vratili prednost na svoju stranu. Novaković je glavnom na centaršut Srećkovića postigao gol za 2:1.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka viđena je otvorena igra sa obe strane, ali se lopta uglavnom kretala na sredini terena, te nije bilo ozbiljnijih prilika za nove golove.

Mačva (Šabac) - Smederevo 1924 2:1 (1:0)

Mačva: Gočmanac, Marković, Jovović, Vraštanović (od 87' Stevanović), Mijailović (od 74' Jevtić), Sladojević, Ristivojević, Novaković, Ugiagbe (od 64' Ristić), Abdulahi, Savković

Smederevo: Kaličanin, Kostić, Petronijević (od 73' Ožegović), Stojković (od 64' Ilić), Dimitrijević, Panić, Jovanović, Obradović (od 64' Pirgić), Stevanović (od 46' Jovanović), Ivić (od 74' Dragutinović), Radivojević 

Ovim trijumfom Mačva je stigla do deobe sedme pozicije, dok su gosti pali na peto mesto u ligi. U sledećem kolu tim iz Šabca gostuje sastavu Mladosti GAT, dok u Smederevo stiže GFK Sloboda (Užice).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading