SLOVEN JE JESENJI ŠAMPION: Tim iz Rume siguran na zatvaranju prvog dela prvenstva!

Autor:

Sport

19.11.2023

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenji prvak zimuje sa četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca.

SLOVEN JE JESENJI ŠAMPION: Tim iz Rume siguran na zatvaranju prvog dela prvenstva!

Foto: GFK Sloven Ruma

U okviru 15. kola Srpske lige Vojvodina ekipa Omladinca (Novi Banovci) ugostila je sastav Slovena iz Rume. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa pete pozicije na tabeli, dok su gosti bili na prvom mestu u ligi.

Republika

Gosti su na ovaj meč došli sa titulom jesenjeg prvaka, zbog jučerašnjeg remija prvih pratilaca, ali to nije opustilo sastav Slovena, želeli su da na trijumfalan način završe prvi deo prvenstva.

Već u uvodnim minutima izgledna prilika za goste, Kuljanin je uposlio Ilića koji lobuje golmana, ali odbrambeni fudbaleri Omladinca sprečavaju siguran gol. Samo par minuta kasnije Ignjić probija, ulazi u kazneni prostor gde biva oboren, penal za Sloven. Kapiten Brana Ilić bio je siguran sa "kreča", 1:0 za tim iz Rume u šestom minutu.

 

 

Konsolidovali su svoje redove domaći nakon par minuta, preuzeli su inicijativu, dok su gosti čekali strpljivo svoju šansu iz brze promene poseda. Rani pogodak obično režira pravu goleadu, ali to nije bio slučaj na stadionu u Novim Banovcima, barem ne do isteka 45. minuta. 

Na samom startu drugog poluvremena stopostotna prilika za Sloven, ali Perošević ne uspeva da savlada golmana Blagojevića, ubrzo je stigla kazna na drugoj strani. Dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist Omladinca, siguran realizator istog bio je Đurađ Dobrijević, 1:1.

 

 

Nije primljeni gol poremetio igru Slovena, nastavili su u istom ritmu i nakon par minuta opet vraćaju prednost na svoju stranu. Akcija gotovo svih igrača iz linije napada završena je pogotkom Aleksandra Ignjića, 2:1.

 

 

Pitanje pobednika rešeno je u 68. minutu kada je Ignjić iskoristio dodavanje Ilića nakon greške odbrane Omladinca, 3:1 za Sloven. 

 

 

Omladinac (Novi Banovci) - Sloven (Ruma) 1:3 (0:1)

Omladinac: Blagojević, Savić, Misić (od 60' Jovanović), Milićević, Stanisavljević, Dobrijević, Ahčin, Dašić, Dimitrijević, Todorović, Knežević (od 46' Stanimirović)

Sloven: Šegavac, Simić, Radović, Lukešević, Ilić (od 89' Aleksić), Batalo (od 83' Stojisavljević), Radišić, Marinković, Perošević (od 89' Živković), Kuljanin (od 64' Savinović), Ignjić 

Tim iz Rume će zimsku pauzu provesti na prvoj poziciji na tabeli, sa četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca, ovo je drugi put u istoriji kluba da Sloven stigne do titule jesenjeg prvaka Srpske lige Vojvodina. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading