BORBA NA SVE STRANE: Tavankut je uspeo da stigne dva gola zaostatka, ali je Kovačević golom za pobedu potvrdio zvanje najboljeg strelca Budućnosti!

Autor:

Sport

12.11.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo plen ostaje u Savinom selu!

BORBA NA SVE STRANE: Tavankut je uspeo da stigne dva gola zaostatka, ali je Kovačević golom za pobedu potvrdio zvanje najboljeg strelca Budućnosti!

Foto: FK Budućnost Savino Selo

U okviru 14. kola PFL-a Subotica ekipa Budućnosti iz Savinog Sela ugostila je sastav Tavankuta. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 17 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za osmo mesto na tabeli, dok su gosti sa dva boda manje bili na desetoj poziciji.

Republika

"Sevalo" je na sve strane od prvog minuta u Savinom selu, fudbaleri su se uklopili u vrmenske uslove, što je publici pružilo zaista odličan meč. Na isteku 22. minuta, nakon starta Radevića, sudija Ivanišević pokazuje na belu tačku. Loptu je za Tavankut namestio Stipan Tumbas Loketić, ali njegov udarac nije pronašao put do mreže, 0:0 i dalje.

Samo par minuta kasnije gotovo identična situacija na drugoj strani, Ivanišević nije imao dilemu, pokazuje na belu tačku, ovoga puta u korist domaćeg tima. Mateja Jokić bio je uspešniji u odnosu na protivničkog fudbalera pre par minuta, 1:0 za Budućnost.  

Otvorena, napadačka igra na obe strane, prilike se nižu, ali opet uspešniji domaći pred golom rivala. Na isteku 33. minuta mlađai Pavličević šalje loptu do najboljeg strelca Budućnosti, Srđana Kovačevića koji sa nekih 15-tak metara postiže gol za 2:0. 

Republika

Foto: FK Budućnost Savino Selo

Osmi vezani meč bez poraza ekipe Budućnosti

Uvodni minuti nastavka pripali su Tavankutu, sa dva brza gola gosti su u potpunosti poremetili igru rivala, i uspeli su da stignu do izjednačenja. Prvo je Damir Tumbas u 48. smanjio na 2:1, a samo četiri minuta kasnije Žarko Miranović postavlja rezultat na 2:2.

Smirila se malo igra nakon izjednačenja, uslovi su bili nešto teži i igrači su polako menjali svoju taktiku. U redovima domaćina su ubrzo izvršene dve izmene, ali situacija na terenu je ostala ista.

Pokušavali su i jedni i drugi, ali su se do kraja meča radovali domaći fudbaleri i navijači. Dragojević je uposlio rezervistu Nađa, ovaj je nesebično proturio loptu do Kovačevića koji lepim udarcem vraća prednost na stranu Budućnosti, 3:2 u 79. minutu. 

Iskontrolisali su domaći fudbaleri utakmicu do poslednjeg sudijskog zvižduka, i tako su nastavili svoj niz bez poraza, koji je sada na broju od osam mečeva.

Budućnost (Savino Selo) - Tavankut 3:2 (2:0)

Budućnost: Jorgić, D. Pavlović, Klipić, S. Pavlović, Radević (od 58' Nađ), KRstović (od 78' Dragojević), Kovačević, Paroški, Pavličević (od 58' Vulević), Pavićević, Jokić

Tavankut: Milanović, Šarččević, Dondur, Pejić, Bedeković, Ćuk, Miranović, S. Tumbas, D. Tumbas, Spremo, Perić 

Ovim trijumfom ekipa Budućnosti je nastavila seriju dobrih rezultata, nastavljen je i napredak na tabeli i sada se nalaze na sedmom mestu. Sledeće nedelje tim iz Savinog Sela gostuje Napretku (Nadalj), dok će Tavankut dočekati aktuelnog lidera, Iskru iz Kucure.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading