VELIKA POBEDA POTISJA U DERBIJU KOLA: Već je sada jasno koja tri tima će voditi bitku za viši rang! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.11.2023

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradnulica nije uspela da se "odlepi" od prvog pratioca trijumfom na gostovanju.

VELIKA POBEDA POTISJA U DERBIJU KOLA: Već je sada jasno koja tri tima će voditi bitku za viši rang! (VIDEO)

Foto: FK Potisje Knićanin

U okviru 11. kola "A lige" FS grada Zrenjanina ekipa Potisja iz Knićanina ugostila je sastav OFK Gradnulice. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa treće pozicije i 24 osvojena boda, dok su gosti sa tri više bili na drugom mestu.

Republika

Važnost meča za oba sastava je bila velika, pa je i pristup u uvodnih petnaestak minuta bio oprezniji, uglavnom se igralo na sredini terena. Na isteku 19. minuta nakon prekršaja na polovini domaćina, kapiten Stojković isti brzo izvodi, Do iste je stigao Aleksandar Stanković, koji je u punom trku uspeo da loptu pošalje iza leđa golmana Jevremova, 1:0 za Potisje. 

Pritisli su gosti odmah nakon primljenog gola, i brzo su stigli do izjednačenja. Mladi fudbaler Gradnulice, Ivan Milanović postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca, 1:1. Od tog trenutka gostujući fudbaleri su "ukrali loptu", ali nisu uspevali iz poseda da stignu do nove promene rezultata. 

Istakla se odbrana Potisja u par navrata, posebno Ognjen Balać koji je dirigovao istom, i onda pred sam kraj poluvremena šok za goste. Odličan prodor po levoj strani Novakovića, lopta stiže do Stankovića koji opet koristi svoju brzinu i postiže gol za 2:1.

Ispraćeni su domaći fudbaleri u svlačionicu ovacijama mnogobrojne publike, a velika podrška nastavljena je i od starta prvog minuta nastavka, u koji su fudbaleri Potisja ušli sa dva nova igrača sa klupe.  

Od prvog minuta su pokušavali gosti da stignu do novog izjednačenja, dok su domaći bili fokusirani na odbranu svog gola, i kreiranje kontranapada za novi njihov pogodak. Detalj koji je u velikoj meri uticao na dalji tok meča odigrao se u 64. minutu kada Darko Prec nakon starta i verbalnog konflikta dobija direktan crveni karton, Gradnulica ostaje sa 10 fudbalera u polju. 

Na isteku 85. minuta domaći tim dolazi do trećeg pogotka, odlična akcija rezervista Amidžića i Ločkog i dvostrukog strelca za Potisje, Stankovića,  završena je pogotkom, strelac je bio Zoran Ločki, 3:1. 

Opustili su se domaći nakog trećeg gola u mreži rivala, i gosti su to uspeli da kazne. Pred sam kraj regularnog toka utakmice Bojan Tumo postiže pogodak za ispostaviće se konačnih 3:2 u korist Gradnulice.

 

 

Potisje (Knićanin) - Gradnulica 3:2 (2:1)

Potisje: Marinković, Milosavljević (od 64' Ločki), Sokolović (od 46' Pešić), Balać, Savičić, Stojković (od 64' Pavlović), Stanković, Ilić (od 92' Antić), Novković, Anđelković, Karataševski (od 46' Amidžić)

Gradnulica: S. Jevremov, Marković, Josimov, Knežević, Vukojević (od 71' Šarenac), Mrđenović (od 54' Tomin), Tumo, Milanović, J. Jevremov, Prec, Lalović

Nakon ovog rezultata, Potisje i Gradnulica dele drugo mesto na tabeli sa po 27 osvojenih bodova, zaostatak za liderom je četiri boda. 

U sledećem kolu OFK Gradnulica dočekuje Borac iz Zrenjanina, dok sastav Potisja ide na noge Tamišu iz Farkaždina.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading