U BANATSKOM BRESTOVCU SE LIDER NIJE "NAIGRAO": Fudbaleri Budućnosti su ostvarili veliki trijumf protiv sastava Dolova!

Autor:

Sport

24.10.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf koji može da preokrene jesenji deo sezone domaćinu.

U BANATSKOM BRESTOVCU SE LIDER NIJE "NAIGRAO": Fudbaleri Budućnosti su ostvarili veliki trijumf protiv sastava Dolova!

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

U okviru 10. kola PFL-a Pančevo ekipa Budućnosti iz Banatskog Brestovca ugostila je sastav Dolova. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa šest osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za pretposlednje mesto na tabeli, dok su gosti bili lideri prvenstva sa 16 bodova više.

Uspeo je tim Budućnosti dve uzastopne godine da stigne do plasmana u viši rang, ali to ove takmičarske godine sigurno neće biti slučaj, nešto lošiji start i izostanak sportske sreće "koštao" je tim iz Banatskog Brestovca boljeg plasamana na tabeli. Međutim, to igrače nije demotivisalo da idu svaki meč na pobedu, što se videlo i na ovom susretu.

Nisu gosti ozbiljno shvatali domaćina, i to im se kako je odmicalo prvo poluvreme polako "obivalo" o glavu. Ređali su prilike fudbaleri Budućnost pred golmanom rivala, ali udarci braće Stanojković, Vranića i Uskokovića nisu pronašli put do mreže.

Republika

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

Navijači su i ovoga puta bili uz igrače

Na isteku 35. minuta jedan fudbaler Dolova nespretno igra rukom u svom kaznenom prostoru, i sudija pokazuje na belu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Nemanja Stanojković, 1:0 za Budućnost.

Ušli su gosti u drugo poluvreme sa visokim intenzitetom, od prvog minuta su opsedali gol rivala, ali je Milutinović na golu, uz odbrambene fudbalere uspešno sve branio. Veliki prostor imali su fudbaleri Budućnosti na polovini rivala, ali nisu uspevali da kontranapade realizuju na pravi način. 

Na isteku 89. minuta dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist gostiju, siguran "sa kreča" bio je Ivan Karanfilovski, 1:1. Fudbaleri Dolova su brzo odneli loptu na centar u želji da pokušaju da stignu do potpunog preokreta, ali im to nije uspelo.

Probio je Uskoković po desnoj strani, uputio je loptu u kazneni prostor Dolova, gde je golman Crveni na kratko odbija, ali na istu naleće Nemanja Stanojković koji svojim drugim pogotkom donosi veliku pobedu ekipi Budućnosti, 2:1 u 92. minutu.

Budućnost (Banatski Brestovac) - Dolovo 2:1 (1:0)

Budućnost: Milutinović, D. Popović (od 25' Mi. Stanojković), Stanišić, N. Stanojković, Ma. Stanojković, M. Popović, Ramović (od 75' Dinić), Brajović, Vranić, Jovanović, Uskoković

Dolovo: Crveni, Radulović (od 46' Blagojević), Milovac, Anđelović, Karanfilovski, Pešterac, Trajčevski, Ševo, RAdović, Advigov, Janković (od 50' Rakonjac)

Nakon ovog meča, Dolovo deli prvo mesto sa ekipom Doline, dok je Budućnost stigla do devet osvojenih bodova, ali je i dalje na 15. poziciji u ligi.

U sledećem kolu Budućnost gostuje Slogi iz Banatskog Novog Sela, dok sastav Dolova dočekuje ekipu Hajdučice.

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading