BITAN TRIJUMF ZLATICE: Pokušavali su fudbaleri Radničkog, ali je golman domaćih, Gecin, bio maestralan na ovom meču!

Autor:

Sport

24.10.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći tim nastavlja borbu za sam vrh tabele.

BITAN TRIJUMF ZLATICE: Pokušavali su fudbaleri Radničkog, ali je golman domaćih, Gecin, bio maestralan na ovom meču!

Foto: FK Zlatica

U okviru osmog kola "B lige" FS grada Zrenjnina sastav Zlatice ugostio je ekipu Radničkog iz Sutjeske. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe druge pozicije i 13 osvojenih bodova, dok su gosti imali tri manje i držali su četvrto mesto u ligi.

Uvodnih 15-tak minuta pripali su domaćem sastavu, učestali napadi Zlatice rezultirali su pogotkom u mreži Radničkog. Ivica Radojev je uputio loptu u prazan prostor, istu je pokupio Marko Ibronjev, koji je sa nekih 13-14 metara smešta u mrežu, 1:0.

Rani gol promenio je tok samog meča, uglavnom se vodila borba na sredini terena sa povremenim "izletima" na polovini rivala. Četiri žuta kartona pokazao je sudija Penavski, tri domaćin, i jedan gostujućim igračima.

Drugi deo meča počeo je ofanzivom Radničkog, što je nateralo golmana Gecina da sa par odličnih intervencija sačuva svoju mrežu, i da tako održi svoj tim na jedan gol prednosti.

Na isteku 57. minuta solo prodor Ivice Radojeva, jedan od odbrambenih fudbalera rivala ga obara u kaznenom prostoru, i sudija pokazuje na belu tačku. Loptu uzima Saša Vorgić, koji je šalje iza leđa Suču, 2:0 za Zlaticu. 

Bacili su gosti sve karte na napad, "spavali" su na polovini rivala, ali nisu uspevali da postignu pogodak kojim bi uveli meč u neizvesnu završnicu. Domaćin je slavio sa 2:0, i tako je upisao jako bitne bodove za borbu za sam vrh tabele.

Treba napomenuti da je fudbaler domaćih, Miroslav Pecarski i pored povrede i krvarenja u predelu stopala, ipak ostao svih 90 minuta na terenu, i pružio je vrhunsku partiju.

Zlatica - Radnički (Sutjeska) 2:0 (1:0)

Zlatica: Gecin, Dražić, Šari, Berkov (od 52' Sr. Vorgić), Radojev (od 87' Marković), Živkov, Sa. Vorgić, Prodanović (od 65' Šabanovski), Radojević, Imbronjev, Pecarski

Radnički: Suču, Grabovac, Dalja, Trenuov, Bajić (od 59' Miloš), Grmuša, Mamlić, Kondan, Rajku, Idvorjan, Miloš

Nakon ovog trijumfa sastav Zlatice se osamio na drugoj poziciji na tabeli, zaostatak za liderom je i dalje tri boda, dok je Radnički sada na petom mestu.

U sledećem kolu Radnički gostuje Partizanu iz Tomaševca, dok Zlatica ide na noge prvoplasiranom Proleteru 2006 iz Zrenjanina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading