TEŠKO SE ODNOSE BODOVI SA "DOLINE SMRTI": Trijumf domaćina u derbiju - simultanka Marka Kolarevića dovoljna za nastavak uspešne serije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.10.2023

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što fudbal može da pruži, viđeno je na stadionu u Orašju.

TEŠKO SE ODNOSE BODOVI SA "DOLINE SMRTI": Trijumf domaćina u derbiju - simultanka Marka Kolarevića dovoljna za nastavak uspešne serije!

Foto: OFK Orašje 1960

U okviru desetog kola Druge rasinske okružne lige, na stadionu "Dolina smrti" u orašju odigran je veliki derbi u kojem je, nakon velikog preokreta OFK Orašje 1960 stiglo do četvrte ovosezonske pobede i pomaka ka sredini tabele.

Gosti su u Orašje stigli nakon niza od tri uzastopna trijumfa, ali i pored navedenog nisu smatrani apsolutnim favoritom na nikada gostoljubivom stadionu u Orašju.

Od prvog sudijskog zvižduka viđena je bezkompromisna borba. Ekipe su otvoreno ušle u susreta sa jasnim ciljem da stignu do sva tri boda i u takvom odnosu snaga na terenu viđene su prilike i pred jednim i pred drugim golom.

Igrao se 19. minut susreta kada su fudbaleri Mladosti iz Donjeg Katuna izveli napad po levoj strani terene. Usledio je centaršut nakon kojeg su defanzivci domaćeg sastava loptu izbacili iz kaznenog prostora, ali ona stiže do Dejana Jankovića koji milimetarski preciznim udarcem loptu šalje u donji levi ugao.

Do kraja poluvremena beležimo još nekoliko prilika, ali se rezultat nije menjao.

U nastavku meča, kako je vreme prolazilo tako je tenzija postajala sve veća, a viđene su i čarke na obe strane. U 63. minutu domaćin je izveo korner, a na drugoj stativi, najiši u skoku bio je Marko Kolarević i mreža gostiju se trese na oduševljenje pristalica domaćeg sastava.

Praćeni velikom podrškom sa tribina domaći fudbaleri kreću na sve, ili ništa. Povijala se odbrana Mladosti pred naletima igrača OFK Orašja 1960, a takva igra konačno im se isplatila u 83. minutu. Antonio Glišić pravovremeno upošljava Kolarevića koji izlazi sam pred golmana gostiju i rutinski po drugi put trese mrežu. 

Foto: OFK Orašje 1960

Neosvojiva tvrđava - stadion "Dolina smrti" u Orašju

 

Već u tom momentu proključale su tribine na "Dolini smrti" i u takvoj atmosferi sastav iz Donjeg Katuna i pored stvorenih šansi, nije uspeo da stigne do poravnanja rezultata. 

U trećem minutu nadoknede vremena, fantastični Kolarević sjajno prihvata jednu dubinsku loptu, u slalomu ostavlja nekolicinu defanzivaca gostiju iza sebe i kada se našao "oči u oči" sa golmanom gostiju, fantastično spaja sa golom Nemanje Rajića koji rutinski trese mrežu, za konačnih 3:1.

- Druga rasinska okružna liga, 10. kolo:

OFK Orašje 1960 (Orašje) - Mladost (Donji Katun) 3:1 (0:1)

Strelci: M. Kolarević 63`, 83`, N. Rajić 90`; D. Janković 19`

Stadion: "Dolina smrti", Orašje

Treba posebno napomenuti da je ovo četvrti vezani trijumf OFK Orašja 1960 na svom terenu, a podatak da je domaćin na "Dolini smrti" doživeo samo jedan neuspeh, jsno pokazuje koliko je navedeni stadion negostoljubiv za sve goste.

Narednog vikenda OFK Orašje 1960 gostuje u Razbojni Donjem Kopaoniku, dok će Mladost u Donjem Katunu ugostiti ekipu Kamenorezca 76 iz Dublj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading