"GRAFOSI" TONU SVE DUBLJE: Da li će ekipa doći u poziciju da se bori za opstanak?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.10.2023

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neko će na Senjaku morati da "povuče ručnu"...

"GRAFOSI" TONU SVE DUBLJE: Da li će ekipa doći u poziciju da se bori za opstanak?

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Fudbaleri RFK Grafičara i u aktulenu sezonu u okviru Prve lige Srbije ušli su sa jasnim ciljem da se bore za vrh tabele i probaju još jednom da stignu do istorijskog plasman u elitu. Prema očekivanju klub sa Senjaka je u uvodna dva kola savladao Metalac u Gornjem Milanovcu rezultatom 3:1, a zatim je u derbiju iza juga beogradske "Marakane" palo i Jedinstvo sa Uba (3:0).

I kada se očekivao nastavak uspešne serije, usledio je potpuni krah.

Puleni trenera Marka Neđića u narednih šest mečeva zabeležili su po tri remija i isto toliko poraza, a danas (nedelja, 1. oktobar) usledio je novi, treći uzastopni neuspeh, a pored navedenog rezultatskog posrtanja, zabrinjava i činjenica da su "grafosi" u poslednjih 270 minuta fudbala postigli svega jedan, a primili čak 11 pogodaka.

Prvih 45 minuta meča u Sremskoj Mitrovici proteklo je u fudbalskoj uspavanci, ali je zato oko 300 ljubitelja fudbala u nastavku uživalo u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Domaćin do prednosti stiže u 57. minutu susreta. Napada fudbalera sremskomitrovačkog Radničkog krenuo je iz poslednj linije i momci u crveno-beloj sportskoj opremi u samo tri dodavanja su "izbacili" Uroša Gajića samog pred golmana Ivana Gutešu i domaćem fudbaleru nije bilo teško da rutinski zatrese mrežu.

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Slavlje domaćih fudbalera nakon vodećeg pogotka

 

Četvrt časa kasnije, u jeku napada beogradske ekipe, sevnula je nova kontra domaćina. Ovoga puta se Đorđe Ivković našao "oči u oči" sa čuvarom mreže gostiju, predriblovao ga je i loptu smestio u mrežu, za u tom momentu velikih 2:0.

Do kraja susreta gosti su uspeli da stignu do počasnog pogotka. Mrežu golmana Miloša Ostojića zatresao je sa oko 25 metara, pravim Evrogolom Viktor Radojević.

 

 

- Prva liga Srbije, 10. kolo:

Radnički (Sremska Mitrovica) - RFK Grafičar (Beograd) 2:1 (0:0)

Strelci: U. Gajić u 57. i Đ. Ivković u 82. minutu za Radnički; V. Radojević u 90. minutu za RFK grafičar

Stadion: Gradski stadion u Sremskoj Mitrovici

Gledalaca: 300

Sudija: Stefan Đokić

Žuti kartoni: U. Gajić, L. Ivić, M. Ostojić, V. Ilić (Radnički); O. Ajdar (RFK Grafičar)

Radnički (Sremska Mitrovica): Ostojić, S. Cvetković (Mićić), N. Cvetković (Ivković), Gajić, Ilić, Isailović, Ivić, Mitrović (Đukanović), Srbijanac (Miodragović), Stefanović, Tripković (Prljević). Trener: Goran Janković

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Ajdar, Maksimović (Jovanović), Marić, Matić, J. Mijatović (M. Mijatović), Mladenović, Stojanović (Nedeljković), Vasiljević, Vukićević (Radojević), Đurić (Šljivić). Trener: Marko Neđić

U narednoj takmičarskoj rundi sremskomitrovački Radnički gostuje na Omaldinskom stadionu ekipi OFK Beograda, dok će RFK Grafičar dočakati drugoplasirani Smederevo 1924.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading