NEMA STAJANJA: "Brzi voz" grabi ka vrhu tabele - uoči derbija sezone, upisana je nova prvenstvena trojka!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.09.2023

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme za novi iskorak?

NEMA STAJANJA: "Brzi voz" grabi ka vrhu tabele - uoči derbija sezone, upisana je nova prvenstvena trojka!

Foto: FK Dinamo 1945 Pančevo

Polovinom pretodne decenije ekipa Dinama 1945 iz Pančeva takmičila se u okviru popularne "južnobanatske Segunde", koja predstavlja šesti stepen klupskog takmičenja u Srbiji, a u aktuelnoj sezoni Pančevci sanjaju o ponovnom učešću u Drugom stepenu srpskog klupskog takmičenja.

U okviru 7. kola vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana pančevački "brzi voz" je ugostio ekipu Naftagasa iz Elemira i zasluženo stigao do petog ovosezonskog trijumfa.

Tokom prvih 45 minuta igre i pored činjenice da su Pančevci imali više od igre, golova nije bilo.

I u nastavku susreta domaćin ima potpunu terensku inicijativu, ali nisu Pančevci srljali i strpljivo su čekali šansu da dominaciju pretvore i u rezultatsku prednost.

Od 68. minuta gosti iz Elemira su imali igrača manje na terenu, s obzirom da je Čigoja zbog druge javne opomene morao "ranije na tuširanje", a samo osam minuta kasnije prvi put se trese mreža golmana Matkovića.

Sjajno je Jan Jonaš reagovao na asistenciju Jovana Bogdanovića i sa desetak metara poslao loptu iza leđa elemirskog luvara mreže. Samo tri minuta kasnije Jonaš postiže svoj drugi pogodak. Ovoga puta je glavom matirao Matkovića, iskoristivši sjajan centaršut mladog Pavela Čižika.

 

 

- Srpska liga Vojvodina, 7. kolo:

Dinamo 1945 (Pančevo) - Naftagas (Elemir) 2:0 (0:0)

Strelac: J. Jonaš u 76. i 79. minutu

Stadion: Gradski stadion u Pančevu

Gledalaca: 250

Sudija: Aleksa Grahovac (Novi Sad)

Žuti kartoni: Nikolić, Košanin, Brkić (Dinamo 1945); Bjelica, Čigoja, Panić (Naftagas)

Crveni karton: Čigoja (Naftagas)

Dinamo 1945 (Pančevo): Tasić, Klještan (Kolocka), Lunc, Nikolić (M. Marković)), Košanin, Jambrušić (Jonaš), Čižik, Brkić, Petrović (S. Đošić), V. Marković, V. Đošić (Bogdanović).

Nafatags (Elemir): Matković, Grbić, Bjelica, Vukoje (Bačvanski), Milivojev (Renić), Savanović, Samardžić, Vidić (Panić), Bajić, Markoski (Stepanov), Čigoja.

Nakon trijumfa nad elemirskim Naftagasom, Dinamo 1945 je iskoristio kiks inđijskog Železničara i sada sa ekipom GFK Slovena iz Rume drži čelnu poziciju na tabeli, a upravo će narednog vikenda navedene ekipe odigrati veliki derbi u Rumi kada će biti jasnije koji se od dva tima u ovom momentu nalazi bliže šampionskom peharu i plasmanu u Prvu ligu Srbije,

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading