NA KRILIMA "CRNIH ZVEZDA": Strah i trepet za protivničke golmane - napadači iz Gane čuvaju nadu crveno-belih!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.09.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njih dvojica predstavljaju najubojitiji tandem srpskog klupskog fudbala.

NA KRILIMA "CRNIH ZVEZDA": Strah i trepet za protivničke golmane - napadači iz Gane čuvaju nadu crveno-belih!

Foto: Instagram.com/printscreen/ftbl.serbia

Uoči starta nove takmičarske godine ekipa Jedinstva sa Uba smatrana je jednim od favorita kada je u pitanju borba za vrh tabele u okviru Prve lige Srbije.

Međutim, crveno-beli navedene epitete na startu sezone nisu opravdali i u ovom momentu, nakon odigranih osam prvenstvenih mečeva, nalaze se na osmoj poziciji sa skorom od tri pobede, isto toliko poraza i dva remija, a ekipa je ukupno 12 puta tresla protivničke mreže.

Interesantan je podatak da je ekipa od ukupnog borja pogodaka, čak njih 11 postigla zahvaljujući tandemu mladih napadača iz Gane, Kvaku Karikariju i Ibrahimu Zubairi.

Naime, Karikari je u dosadašnjem takmičenju na sedam odigranih utakmica postigao ukupno pet golova. Po dva puta se upisivao u strelce u duelima protiv RFK Novog Sada 1921, dok je mrežu sremskomitrovačkog Radničkog zatresao jednom.

Sa druge strane Zubairu se tri puta upisivao u listu strelaca, ali je istovremeno zabeležio isto toliko asistencija. Zanimljiv je podatak da je devetnaestogodišnje levo krilo sva tri puta asistirao Igoru Milanoviću.

Navedeni tandem napadača posebno se istakao u susretu 8. kola prvoligaškog karavana kada su sa po dva pogotka direktno doneli pobedu svojoj ekipi na gostovanju novosadskoj Mladost GAT rezultatom 4:3.

 

 

Iz svega navedenog jasno je da na krilima dvojice fudbalera iz Gane, ekipa Jedinstva sa Uba može i mora daleko bolje u nastavku šampionata, a ukoliko se afričkom tandemu priključi još neko iz rostera crveno-belih, tada ni borba za najviši plasman, nije tako daleko.

Priliku da povećaju svoj ovosezonski ulinak Karikari i Zubairu će imati već u sredu 27. septembra kada će ekipa Jedinstva na stadionu "Dragan Džajić" dočekati OFK Vršac.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading