DERBI ATMOSFERA U JELENCU: Gosti su imali prednost od dva gola, ali su domaći sa igračem manje stigli do remija!

Autor:

Sport

18.09.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na kraju može se reći da slađi bod ide gostima.

DERBI ATMOSFERA U JELENCU: Gosti su imali prednost od dva gola, ali su domaći sa igračem manje stigli do remija!

Foto: FK Mladost Jelenac

U okviru trećeg kola Šumadijske lige Sever ekipa Mladosti iz Jelenca ugostila je sastav BSK-a (Belosavci), domaćin je do ovog duela osvojio maksimalnih šest bodova, dok su gosti došli sa tri.

Utakmica je odigrana u pravoj derbi atmosferi, pred oko 100-tinak gledalaca na ne baš najboljem terenu u Jelencu. Tokom prvih 45 minuta borba se uglavnom vodila na sredini igrališta, uz četiri žuta kartona.

Jedini pokušaj bitan pomena u prvih 45 minuta jeste udara Kuzmanovića ka golu gostiju, ali je isti bio neprecizan, te nije bilo opasnosti za golmana Mijovića.

Drugo poluvreme je bilo dosta sadržajnije i zanimljivije, već posle pet minuta igre domaći ostaju sa deset igrača u polju, drugi žuti odnosno crveni karton dobija Marko Janković. Gosti su odmah iz tog prekida stigli do prednosti, rezervista Nikola Vasić je doveo BSK u vođstvo. 

Konfuzija se uvukla u redove domaćina, što su gosti iskoristili i na isteku sat vremena igre su stigli do dva gola prednosti. Vasić je probio po desnoj strani, ubacio je loptu u peterac odakle je Petar Todorović šalje u mrežu, 2:0 za goste.

Promenili su taktiku domaći od tog trenutka, i to se na kraju ispostavilo kao odličan potez. Napadali su svim snagama domaći i u 76. minutu su stigli do samo jednog gola zaostatka. Kuzmanović je nakon odbitka sa nekih 15-ak metara savladao golmana Mijovića, 2:1. 

Naleti domaćina i nešto lošija igra gostiju rezultirala je ubrzo izjednačenjem. Stale Dobrosavljević u 81. minutu glavom pogađa za 2:2. Do kraja utakmice promene rezultata nije bilo, imali su igrači tima iz Jelenca odličnu priliku za potpuni preokret i vođstvo, ali ista nije realizovana.

Mladost (Jelenac) - BSK (Belosavci) 2:2 (0:0)

Mladost: Glišić, Vasilić (od 85' Milovanović), Radivojević, Jovanović, Spasić, Dobrosavljević, Kuzmanović, Janković, Ilić, Srećković, Nikolić (od 85' Jovanović)

BSK: Mijović, Ranisavljević, Milovanović, Tanasijević (od 66' Jakovljević), Andrić, Petrović (od 82' Milovanović), Dimitrijević (od 46' Vasić), Todorović, Rankić, Ristić (od 82' Savović), Jovanović

Iz redova Mladosti su posle meča poručili:

- Moramo da napomenemo da se osetio izostanak dva jako bitna igrača u našim redovima, Jordana Kuzmanovića i Ivana Ilića, sve u svemu veliki kiks našeg tima, dok gosti srećno i zadovoljni napuštaju teren. Sve čestitke rivalu na fer i korektnoj igri i želimo im svu sreću u nastavku prvenstva. 

U sledećem kolu Mladost gostuje ekipi Šamota, dok BSK dočekuje Budućnost iz Blaznave.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading