ODLUKA NIJE BILA LAKA: Do nekih lepših i boljih vremena, tim iz Rusne se oglasio zvaničnim saopštenjem!

Autor:

Sport

09.09.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što se naslućivalo, se nažalost na kraju i obestinilo..

ODLUKA NIJE BILA LAKA: Do nekih lepših i boljih vremena, tim iz Rusne se oglasio zvaničnim saopštenjem!

Foto: FK Pobeda Rusna

Odluka nije bila laka, ali je splet oklonosti naterao upravo kluba da se ipak odluči na ovaj potez.

Fudbalski klub Pobeda iz Rusne se od sezone 2019/2020 takmiči u Nišavskoj okružnoj ligi, ekipa je uglavnom bila "bez briga" po pitanju opstanka. Najbolji rezultat zabeležen je u takmičarskoj 21/22 godini kada je osvojena visoka četvrta pozicija na tabeli.

Prošlu takmičarsku godinu tim iz Rusne je završio na desetom mestu sa 36 osvojenih bodova, igrači su nakon zasluženog odmora krenuli sa pripremama za predstojeće prvenstvo, ali su iz istog istupili nakon samo tri odigrana susreta.

Republika

Foto: FK Pobeda Rusna

Kolektiv iz Rusne

Zvanično saopštenje kluba povodom ove odluke prenosimo u celosti:

- Zvanično, naš tim je odustao od daljeg takmičenja u Nišavskoj okružnoj ligi, razlog odustajanja je nedovoljan broj igrača, pojedini fudbaleri su nas napustili pred sam početak sezone, a pored toga susrećemo se sa slabim finasijama. Nakon 13 godina igranja i ostvarivanja naših ciljeva završava se jedna saga dobre ekipa koja nikada u svojoj karijeri nije namestila utakmicu. Želimo da se zahvalimo svim ljudima koji su igrali za naše selo, a nisu iz Rusne, zavoleli smo jedni druge, vodili ljute bitke, selo je bilo živo, čekao se vikend da se čuje zvižduk sudije i da se lopta zakotrlja na stadionu "Beli Breg". Bili smo kao porodica, delili smo dobro i zlo, ali je sada došlo vreme za rastanak, nadamo se da će se možda opet nekad u budućnosti zakotrljati lopta na našem terenu. 

Odustajanjem ekipe Pobede, Nišavska okružna liga ostaje sa 17 timova, pa će u svakom sledećem kolu jedan od sastava odmarati. Mi se iskreno nadamo, ispred redakcije Nižih liga na Republici, da će se lopta u Rusni opet zakotrljati već sledeće sezone, a mi ćemo biti tu, da podržimo ponovno osnivanje kluba i vraćanje na pravi put.

BONUS VIDEO: 


 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading