NEKADAŠNJI NAPADAČ ZENITA STIGAO U BEOGRAD: Nastupao je i za rusku reprezentaciju, a sada će biti uzdanica u ostvarenju klupskih ciljeva!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.08.2023

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko pojačanj stiglo je u srpsku prestonicu.

NEKADAŠNJI NAPADAČ ZENITA STIGAO U BEOGRAD: Nastupao je i za rusku reprezentaciju, a sada će biti uzdanica u ostvarenju klupskih ciljeva!

Foto: Twitter.com/FK Zenit

Fudbaleri novobeogradskog Radničkog i u novoj sezoni nastavili su tamu gde su stali prethodnog proleća.

Iako se od njih to možda i nije očekivalo, novobeogradski "majstori" i nakon četiri prvoligaška kola nalaze se u gornjem delu tabele, a svoj kvalitet pokazali su i prethodnog vikenda kada su na Omladinskom stadionu na staroj Karaburmi remizirali u duelu protiv lidera OFK Beograda (2:2), a slobodno se može reći da su Novobeograđania bili daleko bliži pobedi.

U navedenom susretu prvi put se u dresu "majstora" pojavila i najnovija klupska akvizicija.

Reč je o ruskom napadaču Stanislavu Krapukhinu.

Krapukhin ima dvadesetpet godina, a u redove "majstora" stiže iz kazahstanske ekipe Kaspij Aktaj u kojoj je proveo prethodnu polusezonu.

Napadač je prošao kompletnu fudbalsku školu ruskog Zenita, a tokom dosadašnje karijere pored klubova u Rusiji, nastupa je i u Letoniji i već pominjanom Kazahstanu.

Treba napomenuti da je u mlađim kategorijama Krapukhin nastupao i za nacionalnuselekciju Rusij za koju je na devet nastupa postigao i jedan pogodak.

Foto: Youtube.com/Prva liga Srbije

Trenutak kada Krapukhin postiže svoj prvenac u dresu "majstora"

 

- Stanislav Krapukhin:

Datum rođenja: 28. mart 1998. godine

Mesto rođenja: Sankt Peterburg, Rusija

Pozicija u timu: napadač

Igračka karijera: Akademija Zenit (Rusija), Zenit II (Rusija), Tom Tomsk (Rusija), Novosibirsk (Letonija), Riga (Letonija), Auda (Letonija), Kaspi Aktaj (Kazahstan)

Reprezentacija: Rusija U-18 (6 utakmica/1 gol), Rusija U-19 (3 utakmice)

Treba napomenuti da je krapukhin prethodnog vikenda već debitovao u dresu novobeogradskog kluba, a prvi nastup je obeležio i pogotkom. On je u 38. minutu zatresao mrežu "romantičara" čime je doveo ekipu Radničkog do rezultatske prednosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading