ŠOKANTNA ODLUKA: Nekadašnji superligaš odustao od takmičenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.08.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne baš lepe vesti stižu sa juga Srbije.

ŠOKANTNA ODLUKA: Nekadašnji superligaš odustao od takmičenja!

Foto: Starsport

Vranje, grad na jugu Srbije koji ima oko 75.000 stanovnika po osnovu popisa iz 2022. godine, člana elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, imao je u sezoni 2018/19.

Navedene takmičarske godine, ekipa Dinama iz Vranja je zauzela šestu poziciju u plej-aut fazi takmičenja, sa istim brojem bodova kao i beogradski Rad, ali usled lošijeg međusobnog odnosa, Vranjanci su morali da se vrate u niži stepen takmičenja.

Naredne dve sezone klub j proveo u prvoligaškom karavanu, da bi u takmičarskoj 2021/22 godini odustali od učešća u Srpskoj ligi Istok, što je dovelo do selidbe u tzv. "beton ligu".

Prethodnu sezonu Dinamo je proveo u Pčinjskoj okružnoj ligi, ali u novoj sezoni, neće ga biti na fudbalskoj mapi Srbije. Naime, kako prenosi Instagram stranica "Fudbal Vranje", rukovodstvo kluba je donelo odluku da odustane od takmičenja u sezoni 2023/24.

Foto: FK Dinamo Vranje

Šta će biti sa Dinamom?

 

Da li navedeno znači i definitivno gašenje kluba, za sada nije poznato, ali se svakako u narednim danima može očekivati i zvanično klupsko saopštenje, nakon kojeg će mnogo toga biti jasnije.

- FK Dinamo Vranje:

Datum osnivanja: 24. januar 1947. godine

Stadion: Pamučni kombinat "Jumko"

Najveći uspeh: Superliga Srbije 2018/19

Trenutni rang takmičenja: Pčinjska okružna liga

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading