ODLUKA JE DONETA: Mladi štoper Crvene zvezde odlazi na jednogodišnju pozajmicu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.08.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seniorsko iskustvo sticaće na trećeligaškim terenima.

ODLUKA JE DONETA: Mladi štoper Crvene zvezde odlazi na jednogodišnju pozajmicu!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Fudbalska škola Crvene zvezde godinama unazad stvara fudbalere koji ubrzo postaju okosnica seniorskog sastava, a posebno se može i mora naglasiti da se u mlađim kategorijma crveno-belih sjajno radi sa defanzivnim fudbalerima koji vrlo brzo skreću pažnju i najvećih evropskih klubova.

Strahinja Eraković je svoje fudbalsko ime stekao u crveno-belom dresu nastupajući na međunarodnoj sceni, što mu je donelo i status srpskog reprezentativca, a nedavno je svoje umeće "naplatio" prelaskom u ekipu Zenita. Njegov, kako u klubu ističu zamenik, Stefan Leković i pored činjenice da ima svega 19 godina, već sada se nalazi na meti najboljih bundesligaških klubova, a klub sa beogradske "Marakane" već sada ima novog potencijalnog bisera kojem je su u opisu posla defanzivni zadaci.

Reč je o devetnaestogodišnjem defanzivcu Marku Radiću.

Radić je rođen u Banjaluci. Prve fudbalske korake je načinio u banjalučkom Železničaru, da bi kasniej preko OFK Beograda i RFK Grafičara stigao na stadion "Rajko Mitić".

Foto: FK Crvena zvezda

Kreće put seniorskog fudbala - Marko Radić

 

- Marko Radić:

Datum rođenja: 9. februar 2004. godine

Mesto rođenja: Banjaluka

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Željezničar Banjaluka U-19 (Bosna i Hercegovina), OFK Beograd U-17 (Beograd), RFK Grafičar U-17 (Beograd), Crvena zvezda U-18 (Beograd), Crvena zvezda U-19 (Beograd), RFK Grafičar U-19 (Beograd)

Prethodnu sezonu mladi defanzivac je proveo u omladinskom sastavu kluba sa Senjaka, a po odluci sportskog sektora Crvene zvezde, došlo je vreme da Radić krene u sticanje seniorskog iskustva.

U tom cilju mladi centralni bek će narednih godinu dana provesti u ekipi Omladinca iz Novih Banovaca koja se takmiči u okviru trećeg stepena takmičenja, Srpskoj ligi Vojvodina.

Da podsetimo, takmičenje u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog fudbala startuje 12. avgusta, a u premijrnom kolu ekipa Omladinca gostuje u Kikindi, povratniku u navedeni rang takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading