ZEMUNSKI NEIMAR „ZVEZDA“ PRELAZNOG ROKA NA „MALIM“ TERENIMA: Ademi prvi „pik“ na Staroj Karaburmi! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

18.07.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transfer koji je uzburkao prestonićki fudbal.

ZEMUNSKI NEIMAR „ZVEZDA“ PRELAZNOG ROKA NA „MALIM“ TERENIMA: Ademi prvi „pik“ na Staroj Karaburmi! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Admir Ademi

Adimr Ademi: „Sportsku javnost je možda šokirala moja odluka da kao dete kluba iz Gornje Varoši pređem u redove gradskog rivala, ali odlučio sam da odaberem pravu fudbalsku opciju za lični napredak zbog porodice i sebe“.

 

Karte se mešaju na „malim“ beogradskim terenima, „kroje“ se timovi za novu takmičarsku godinu, ali već sada je poznato – „zvezda“ prelaznog roka je „zemunski Neimar“, mladi vezista, Admir Ademi (18) koji je doneo šok odluku i iz Zemuna prešao u OFK Beograd.

- Sve se desilo potpuno spontano iako su moj odlazak iz Gornje Varoši mnogi shvatili kao fudbalsku senzaciju – naglasio je za portal Republika.rs, Ademi.

Kako ste se odlučili za „romantičare“?

- Odabrao sam najbolju opciju za moju porodicu i mene, OFK Beograd je klub u kome ću moći brzo da napredujem, Prva liga je ozbiljan rang takmičenja...

Da li je gradski derbi u smiraj prošle sezone uticao na Vašu odluku?

- Ima istine da je ta utakmica prelomna za moju karijeru. Čelni ljudi kluba sa Stare Karaburme su u tih 90 minuta videli na delu moj kvalitet, shavtili su da sam na neki način poseban i poželeli su da me angažuju, ostalo se zna.

Da li je Zemun pokušao da Vas zadrži u Gornjoj Varoši?

- Jeste, kako ne, međutim, i pored emotivne veze sa klubom u kome sam postao fudbaler u punom smislu reči, odabrao sam OFK Beograd za nastavak karijere isključivo iz sportskih razloga.

 

Koliko Vam je bilo teško da napustite Gornju Varoš?

- U Zemunu sam proveo devet divnih takmičarskih godina, uz trenera Nemanju Glušicu naučio gotovo sve što danas na terenu znam.

Pokazali ste da ste već dobar „tehničar“.

- Nije tajna da sam godinama unazad, sa trenerom Glušicom, dodatno, po sat – dva, uvežbavao dribling i radio na brzini i prodoru. Zato danas na terenu deluje da mi to uvek ide od „noge“.

Od koga danas najviše učite?

- Priznajem, pokupšavam nek fudbalski fazon da „ukradem“ od Neimara pa posle demonstriram na terenu.

U OFK Beogradu na Vašoj poziciji imate ozbiljnu koknkurenciju.

- Dejan Bajić i Filip Halabrin su moji novi sigrači, nikako ih ne gledam kao rivale sa kojima ću da se takmičim za mesto u timu.

Verujete u lični potencijal.

- Znam koliko godina sam radio za ovu šansu na Omladinskom stadionu, znam da je mnogo rada tek preda mnom, ali verujem da ću da zaslužim i adekvatnu minutažu iako sam vrlo mlad.

Na početku karijere ste bili centarfor.

- Želja za golovima se nikada ne gasi, to odavno nije moja primarna pozicija na terenu, ali ako se nađem u prilici, postićiću pogodak jer upravo golovi svakog od nas promovišu u kompletnog igrača.

Kako Vam sada izgleda momenat kada ste sa uličnih „kockica“ prešli na ozbiljan fudbal?

- To je prvi bitan sportski trenutak koji je usmerio moj život u potpuno drugom smeru, verujem da će i prelazak u OFK Beograd biti drugi bitan momenat za moju karijeru – optimista je novi vezista „romantičara“.

Admir Ademi je „uzdrmao“ fudbalski Beograd, vreme je da „zemunski Neimar“ na terenu opravda epitet „zvezde“ prelazbnog roka, na Staroj Karaburmi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading