VREME JE ZA RASTANAK: Najbolji strelac vicešampiona seli se u komšiluk - bio je nada Crvene zvezde, a sada će mreže da trese u rumunskoj prestonici!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.07.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvarenjima u prethodnoj sezoni, privukao je pažnju inostranih emisara.

VREME JE ZA RASTANAK: Najbolji strelac vicešampiona seli se u komšiluk - bio je nada Crvene zvezde, a sada će mreže da trese u rumunskoj prestonici!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Borca iz Šajkaša prethodnu 2022/23 sezonu u okviru Srpske lige Vojodina okončali su na vicešampionskoj poziciji sa 12 bodova zaostatka u odnosu na šampiona i novog šlana Prve lige Srbije, ekipe Tekstilca iz Odžaka.

 

Ekipa je ostvarila učinak od 16 pobeda, osam remija i četiri poraza, a uz navedeno zabeležen je i gol koeficijent 48:20. Najbolji strelac ekipe bio je Strahinja Krstevski postigavši ukupno 17 pogodaka, ali sportski kolektiv iz Šajkaša u narednoj sezoni neće moći da računa na usluge dvadesetšestogodišnjeg golgetera koji iza sebe već sada ima bogato internacionalno iskustvo.

Svojim igrama u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog karavana privukao je pažnju na sebe i od predstojeće jeseni, nakon nastupa u Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Gruziji, Estoniji i Italiji, okušaće se i u rumunskom fudbalu.

Naime, nekadašnji mladi reprezentativac Severne Makedonije, preselio se u rumunsku prestonicu i nosiće dres Metaloglobusa koji se takmiči u drugom stepenu takmičenja.

Foto: FK Borac Šajkaš

Navijači kluba iz Šajkaša nadaju se tituli

 

- Strahinja Krstevski:

Datum rođenja: 8. jun 1997. godine

Mesto rođenja: Novi Sad

Pozicija u timu: napadač

Igračka karijera: Vojvodina U-19 (Novi Sad), Proleter (Novi Sad), Šajkaš (Kovilj), Lokomotiva Sofija (Bugarska), RFK Grafičar (Beograd), Rabotnički Skoplje (Severna Makedonija), Samtredija (Gruzija), Levadia (Estonija), Gravina (Italija)

Nakon parafiranja za bukureštanski klub, Krstevski je za "Sportski žurnal" izjavio:

- Želeo sam u inostranstvo, bilo je opcija i u zimskom prelaznom roku, ali sam ostao u Borcu. Zadovoljan sam uslovima i odmah iza nedelje putujem za Rumuniju i priključiću se ekipi koja je uveliko u trenažnom procesu. Trenirao sam redovno, radio i individualno i spremno ću uskočiti u dalji rad sa novim timom. Zahvalan sam Borcu na šansi, dobar je klub i ljudi u njemu i oko njega. Obaveze prema igračima redovno servisira i možda je najbolji u „Vojvodini“ za afirmaciju igrača. Mala sredina, a veliki klub.

Stručnom štabu Borca iz Šajkaša ostaje da pronađe nova rešenja u špicu napada koji će nadomestiti odlazak Strahinje Krstevskog i koji će povesti klub ka vrhu tabele i eventualnom plasmanu u drugoligaški karavan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading