BOMBA ZA POČETAK PRELAZNOG ROKA: Srpskoligaški čuvar mreže stigao u Donju Vrežinu!

Autor:

Sport

21.06.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki ciljevi za sledeću sezonu potvrđeni su i prvim dolaznim transferom.

BOMBA ZA POČETAK PRELAZNOG ROKA: Srpskoligaški čuvar mreže stigao u Donju Vrežinu!

Foto: FK Proleter Donja Vrežina

Potvrda šampionskih ambicija

Vicešampionska titula za nedavno završenu takmičarsku sezonu je samo znak da se u timu iz Donje Vrežine kvalitetno radi, i da je klub u samom vrhu Prve niške lige.

Republika

Sastav Proletera je drugu vezanu sezonu u prvom rangu niškog fudbala odigrao na visokom nivou. Posle devet ligaških mečeva ekipa je sa učinkom od sedam trijumfa, uz po jedan remi i poraz držala drugu poziciju na tabeli, sa samo tri boda zaostatka za liderom. Nakon toga je napravljen negativan niz od tri vezana meča bez osvojenog boda, i to je tim u velikoj meri udaljilo od borbe za prvo mesto.

Do kraja prvenstva forma igrača je opet krenula uzlaznom putanjom, i na kraju se ekipa pozicinirala odmah iza Radničkog 2020 iz Knez Sela koji će od sledeće takmičarske godine biti učesnik Zone Centar. Tim iz Donje Vrežine je jedini rival koji je šampionu uspeo da nanese poraz na domaćem terenu.

Uprava kluba je odmah po završetku takmičarskih mečeva krenula sa jačanjem igračkog kadra, ciljevi za sledeću sezonu su najviši, Proleter želi da bude šampion i da se samim tim izbori plasman u zonski rang takmičenja. Kuća se gradi od temelja, pa je tako i prvi novajlija u Donjoj Vrežini golman.

Republika

Foto: FK Proleter Donja Vrežina

Dušan Stojiljković i trener Milosav Ivković

Dušan Stojiljković (26) će od sledeće sezone biti "jedinica" Proletera u pohodu na viši rang. Reč je o golmanu koji je protekle dve i po godine branio boje niškog Sinđelića, sa kojim je nedavno izborio plasman u Srpsku ligu Istok. Pre novog srpskoligaša bio je član Morave (Žitkovac), Lužnice (Babušnica), Radničkog iz Niša i OFK Niša.

Stoiljković je iskusan čuvar mreže, koji će sigurno doprineti još boljoj defanzivnoj liniji Proletera za sledeću takmičarsku godinu. Vicešampion je na ligaških 26 mečeva primio 36 golova, i po tom paramteru je treća najbolja odbrana u prvenstvu.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading