MERKURXTIP „SA TERENA“: "Superliga je realna želja"!

Autor:

Sport

21.06.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mestu koje ima tek nešto više od 1.000 stanovnika, vredno se radi i razmišlja o narednim godinama.

Republika

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja, putujući po Srbiji, predstavlja klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Republika

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 36. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Hajduk iz Divoša, članu Vojvođanske lige – grupa Jug koji je osnovan 1926. godine i, ono na šta je posebno ponosan je činjenica da se nikada nije ugasio. Sezonu 2022/23, Hajduk je završio na trećem mestu na tabeli, ali je to sve samo korak ka budućim visinama kojim streme u ovom kolektivu.

U mestu koje ima tek nešto više od 1.000 stanovnika, vredno se radi i razmišlja o narednim godinama. Renesansa ovog kolektiva krenula je 2010. godine, a već sedam godina su u Vojvođanskoj ligi s kojom se ne zadovoljavaju, a planiraju da se popnu još minimum dva ranga u narednih nekoliko godina.

Zvuči smelo, ali odlučno. Gospodin Stojan Kljajić je alfa i omega kluba, a ovo malo mesto može da se podiči savremenim stadionom koji će uskoro dobiti VIP ložu, a sada ima oko 500 sedećih mesta. Još se priča o duelu sa Slovenom kada je sve bilo dupke puno, a tek se očekuju velike utakmice i veliki protivnici.

O počecima, pa čak i o periodu kada su se igrači presvlačili za utakmicu u obližnjem voćnjaku, pa do današnjeg dana kada su uslovi vredni hvale, čućete priču od predsednika kluba Nedeljka Antonića i člana Uprave Dušana Svirčevića.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading