POTPUNI RESTART: "Građevinari" se vraćaju nekadašnjim načelima - Radova deca će vratiti klub na stare staze uspeha!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.06.2023

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub je doneo, možda i jedino moguću odluku.

POTPUNI RESTART: "Građevinari" se vraćaju nekadašnjim načelima - Radova deca će vratiti klub na stare staze uspeha!

Foto: FK Rad

Bili su deo elitnog ranga takmičenja i u nekadašnjoj, velikoj Jugoslaviji, a od jeseni 2023. godine, nakon četiri i po decenije, stigli su do trećeg ranga takmičenja srpskog fudbala.

 

Ekipa beogradskog Rada tek okončanu sezonu u okviru Prve lige Srbije, okončao je na psolednjoj 16. poziciji sa svega 30 osvojenih bodova. Tokom 37 prvenstvenih mečeva, "građevinari" su zabeležili svega pet pobeda, uz 15 remeja i 17 poraza, tako da se bolje ostvarenje, osim ispadanja u Srpsku ligu Beograd, nije ni moglo očekivati.

Rukovodstvo kluba sa stadiona "Kralj Petar I" donelo je važnu odluku koja bi trebala da znači potpuni restart i povratak na nekadašnja klupska načela, a od kojih se očekuje da u dogledno vreme i daju rezultat kojim bi se klub sa Banjice vratio na mesto koje mu po svim parametrima i pripada.

Naime, novi šef stručnog štaga ekipe Rada postao je Đorđe Čotra.

Reč je o mladom tridesetosmogodišnjem stručnjaku koji stiže iz redova omladinske škole kluba, a iza kojeg je i bogata igračka karijera tokom koje je punih šest i po sezona nastupao u Poljskoj.

Foto: FK Rad

Armija navijača očekuje brz povratak u vrh srpskog fudbala

 

- Đorđe Čotra:

Datum rođenja: 13. septembar 1984. g.

Mesto rođenja: Benkovac

Igračka karijera: BSK 1925 (Batajnica), BSK Borča (Borča), Vojodina (Novi Sad), Hajduk (Kula), Rad (Beograd), Polonija Varšava (Poljska), Zaglebje Lubin (Poljska), Slask Vroclav (Poljska)

Trenerska karijera: BASK (Beograd)-pomoćni trener, Rad U-19 (Beograd)

Istovremeno, klub je odlučio da se ubuduće vrati onome po čemu je decenijama bio prepoznatljiv, a to su upravo mladi fudbaleri iz Radove škole, koji će u predstojećem periodu biti okosnica tima i svakako će predstavljati zalog za neku bolju budućnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading