MIRIJEVO SIJA NAD PRESTONICOM: Balkan jurio i ujurio zonski rang takmičenja - odluka pala u nadoknadi vremena!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.06.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I poslednje pitanje je rešeno...

MIRIJEVO SIJA NAD PRESTONICOM: Balkan jurio i ujurio zonski rang takmičenja - odluka pala u nadoknadi vremena!

Foto: FK Balkan Mirijevo

Fudbaleri Balkana Mirijeva, drugoplasirana ekipa Prve beogradske lige - "grupa A", u prvom baraž meču za popunu Beogradske zone, slavio je minimalnim rezultatom 1:0, a u revanš susretu na stafionu Lokomotive u Železniku viđena je prava drama.

 

Ekipa Lokomotive iz Železnika, ligaško deo zonskog ranga takmičenja u srpskoj prestonici, okončala je na 13. poziciji i opstanak u četvrtom rangu srpskog fudbala, morala je da traži kroz baraž mečeve.

Za domaćina je susret idealno započeo. Rezultatski zaostatak anuliran je već u 24. minutu kada se Prelić sjjno snašao nakon dubinske lopte Petrovića i mreža Mirijevaca se zatresla. Samo šest minuta kasnije popularni "lokosi" dupliraju prednost. Nakon centaršuta po zemlji Siječa, a na oštru loptu neoprezno je startovao Nikolić matiravši svog golmana Radića.

Nastavk susreta proticao je bez značajnijih prilika sve do 65. minuta kada je u svega pet minuta igre, susret uvedem u dramatičnu završnicu. U već pomenutom 65. minutu igre Perović upućuje udaraca sa dvadesetak metara, a lopta nakon udarca u stativu, završava u mreži Stojića. Pet minuta kasnije, na centaršut Marka Stojanovića, Ilija Savić udarcem glavom loptu šalje u dalji igao gola domaćina.

Rezultatom 2:2 ušlo se i u poslednj trenutke meča koji su doneli veliku dramu. Igrao se 90. minut kada je Ante Vasović matirao Radića i činilo se da će susret ući u produžetke.

Međutim, u prvom minutu nadoknade vremena, lošu intervenciju čuvara mreže "lokosa" koristi Jevtić koji postiže pogodak za poravnanje rezultata i viziranje karte za viši rang takmičenja, Beogradsku zonu.

Foto: FK Balkan Mirijevo

Put u viši rang je okončan

 

- Baraž za popunu Beogradske zone, revanš utakmica:

Lokomotiva (Železnik) - Balkan (Mirijevo) 3:3 (2:0); prvi susret: 0:1

Stadion: FK Lokomotiva

Gledalaca: 300

Sudija: Stefan Mikavica

Strelci: Prelić 24`, Nikolić 30`(a.g.), Vasović 90`; Perović 65`, I. Savić 70`, Jevtić 90`

Žuti kartoni: Vasović (Lokomotiva); Dimitrijević, U. Savić, Perović, Kojić (Balkan)

Lokomotiva (Železnik): Stojić, Siječo, Bulat (Stojanović), Dimitrijević (Gogić), Petrović (Nešković), Aleksovski, Radosavljević (Pavlović), Perduv, Prelić, Spasić, Vasović.

Balkan (Mirijevo): Radić, Nikolić (Miladinović), M. Stojanović, Jaramaz, S. Stojanović (Jevtić), Dimitrijević (Grujić), U. Savić, I. Savić (Kojić), Perović, Šegft (Vesić), Gajić.

Ovim remijem ekipa Balkan Mirijeva obezbedila je plasman u zonski rang takmičenja u kojem će se naći nakon punih pet sezona, dok Lokomotiva nastavlja sa poniranjem. Mora se napomenuti da je pre samo dve sezone Lokomotiva bila i učesnik beogradsk grupe srpskoligaškog karavana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading